Home > Begin oktober twee weken lang ingrijpende werken bij het binnenrijden van Knokke-Heist

Begin oktober twee weken lang ingrijpende werken bij het binnenrijden van Knokke-Heist

Geschreven op 22 september 2022 om 16:15 door Mario De Wilde

Vanaf 10 tot 28 oktober 2022 wordt in opdracht van het Agentschap Wegen & Verkeer de Knokkestraat ter hoogte van het Maurice Lippensplein afgesloten omwille van aanpassingswerkzaamheden aan de bestaande fiets- en voetgangersoversteek. Het doorgaand verkeer wordt in de beide rijrichtingen omgeleid via Duinenwater. Voor de fietsers is er een plaatselijke omleiding voorzien. Voetgangers ondervinden slechts beperkte hinder van de werkzaamheden.

Maurice Lippensplein
Deze werken hebben tot doel om de fietsers en voetgangers vlotter en veiliger te laten oversteken op de Knokkestraat. De herinrichting zorgt ook voor een betere circulatie van het autoverkeer omdat auto’s die op het rondpunt richting Heist willen rijden niet langer hoeven te wachten terwijl voetgangers en fietsers de Knokkestraat oversteken.

Het fiets- en voetpad zal een ander traject volgen in de nieuwe aanleg. Om dit mogelijk te maken worden er 2 bomen gerooid en zullen er een 5-tal nieuwe bomen worden teruggeplaatst. Het oude voet- en fietspad worden onthard (+/- 270m²) en ingezaaid met gras en aangeplant met nieuwe bomen. Er komt een tijdelijke bushalte ter hoogte van de Jeugdherbergstraat.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.