Home > Begin mei kan je in Brugge een reis naar de toekomst maken

Begin mei kan je in Brugge een reis naar de toekomst maken

Geschreven op 11 april 2019 om 15:15 door Mario De Wilde

Over minder dan een maand kan je in Brugge je een reis naar de toekomst maken. Op vrijdag 3 mei staat de eerste editie van evenement ‘Reis naar de toekomst’ op het programma. Samen met enkele partners organiseren studenten van Howest een uniek sportevenement in de Sportinnovatiecampus te Brugge. Gedurende een volledige dag kan men vullen met activiteiten zoals: Virtual reality, Augmented Reality, interactieve vloerprojectie, interactieve klimmuur en nog veel meer. De aanwezigen zullen dus een volledige dag ondergedompeld worden in de combinatie van sport en de nieuwste technologieën. Dit wordt gecombineerd met andere innovatieve sporten zoals Archery tag (een combinatie van boogschieten en paintball). De sportinnovatiecampus in Brugge is dankzij de virtual reality sports-cube een van de weinige locaties in West-Vlaanderen die dit kan aanbieden. Technologie en Sport kunnen vanaf heden dus onder dezelfde noemer geplaatst worden

Wat zijn exergames? Exergames is de verzamelnaam voor sporten die gecombineerd gaan met technologie. Zoals virtual reality games. Virtual Reality is een omgeving die met computers wordt gegenereerd en via een speciale VR bril ofwel headset te bekijken is. De gebruiker ziet en hoort een levensechte ervaring die vaak interactief is. Het is mogelijk de omgeving te verkennen en manipuleren en er dus ook in te bewegen! Archery tag is een moderne variant op het alom gekende “tussen twee vuren”, vergelijkbaar met paintball. Het verschil is echter dat er op elkaar wordt “geschoten” met pijl en boog. Op de punt van de pijlen zit uiteraard een zachte foamtop die geen schade aanricht. Net zoals bij paintball zijn hier verschillende variaties op te spelen, zoals o.a. ‘capture the flag’, ‘team death match’ (= ‘the Hunger game’), tornooivorm,… Naast deze unieke activiteiten geven de organisatoren de deelnemende kinderen ook een leerrijke sessie EHBO.

DAGINDELING

09u00: Aankomst klasgroep 1&2
09u30: Verwelkoming + inkleding + Start opwarming
09u45: Start sessie 1
10u45: pauze
11u00: start sessie 2
12u00: Middagpauze/ einde voor groep 1&2
12u30: Aankomst klasgroep 3&4
12u45: Start opwarming
13u00: Start sessie 3
14u00: pauze
14u15: start sessie 4
15u15: einde sessie 4
15u30: einde event

Deze Sportdag gaat door in de sportinnovatiecampus, deze bevindt zich in de Nijverheidsstraat 112, 8310 Brugge. De sportinnovatiecampus is een unieke locatie waar zowel een “VR-cube” als interactieve klimmuur en nog veel meer aanwezig zijn. De sportinnovatiecampus is een gemeenschappelijk project van Howest en Sport Vlaanderen. De Sportinnovatiecampus is een bruisende en innoverende plek die actoren in sport, bewegen en actieve gezondheid verbindt. 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.