Home > Beernem & Sint-Joris en Oedelem worden één UNIZO-vereniging Groot Beernem

Beernem & Sint-Joris en Oedelem worden één UNIZO-vereniging Groot Beernem

Geschreven op 25 augustus 2020 om 08:45 door Mario De Wilde

UNIZO heeft als grootste nationale ondernemingsvereniging een sterke lokale verankering in steden en gemeenten. Tot op heden telde de gemeente Beernem twee afdelingen, nl. UNIZO Beernem – Sint-Joris en UNIZO Oedelem. Samenwerken is voor beide ondernemingsverenigingen niets nieuws. Eerder organiseerden ze samen al heel wat commerciële acties en verschillende netwerkbijeenkomsten. Die bestaande samenwerking wordt nu bekroond met een nieuwe, grootschalige werking. Een vernieuwd bestuur staat in de stijgers, en dat zowel met ondernemers uit Sint-Joris, Oedelem als Beernem.
Eén aanspreekpunt
“Met ‘UNIZO Groot Beernem’ willen we vooral één partner zijn voor alle Beernemse ondernemers en van het lokale gemeentebestuur. Want wie onderneemt, weet dat samenwerking en een constructieve houding leiden tot synergie”, opent UNIZO-regioverantwoordelijke Brecht Clyncke. “Ik ben ervan overtuigd dat 1 + 1 = 3 is.  Ook UNIZO Brugge maakte 3 jaar geleden dezelfde succesvolle oefening. Dan pas merk je dat je als vrijwillige organisatie echt kan wegen op het economische beleid van je stad of gemeente. Er is één duidelijk aanspreekpunt, niet alleen voor de aangesloten leden, maar ook voor allerlei contacten, bv. pers, politiek, stadsdiensten,… UNIZO is daarnaast een nationale ondernemersvereniging met expertise en ervaring over gans Vlaanderen. Die knowhow lokaal inzetten om van Beernem een nog gezondere ondernemersgemeente te maken, dat is het ultieme doel van de nieuwe vereniging.”
Op vraag van ondernemers
“Het is een logische evolutie om de twee deelgemeentelijke verenigingen vanuit UNIZO West-Vlaanderen letterlijk te verenigingen met elkaar. Deze oefening vloeit trouwens voort uit gesprekken met verschillende lokale ondernemers. De vraag komt dus vanuit de ondernemers zelf. Want er is tenslotte maar één stadsbestuur waarmee je in dialoog kan gaan. Dit doe je dan best verenigd om niet meer in verspreide slagorde te opereren. Slechts 15% van ons Beernems ledenaantal heeft een detailhandelszaak. Dat wil zeggen dat 85% van de UNIZO-leden freelancers, vrije beroepers, HORECA-uitbaters, KMO-zaakvoerders, dienstenbedrijven, … zijn. Sarah Moutton (Be Jolie) en Matthias Donckerwolcke (apotheek) zijn nu aan zet om een vernieuwd bestuur vorm te geven. Met het toekomstige UNIZO-bestuur gaan we volop voor het aanspreken van ALLE Beernemse ondernemers, van retail tot KMO, van bijberoep tot hoofdberoep. Samen sterk!”
Gespreksonderwerp sinds 2004
“De eerste samenwerkingsgesprekken dateren van 2004. Het is logisch dat zo’n wijziging, na 16 jaar gespreksonderwerp te zijn, weerstand met zich zal meebrengen. En het is ongetwijfeld uit goedbedoelde nostalgie dat enkelingen vasthouden aan het status quo. Maar iedereen die dit nieuwe hoofdstuk van UNIZO Groot Beernem een kans geeft met een open en toekomstgerichte visie, zal vlug inzien dat dit de enige juiste weg is die we inslaan.” aldus Clyncke, regioverantwoordelijke UNIZO Noord West-Vlaanderen. Sarah Moutton (Be Jolie) en Matthias Donckerwolcke (apotheek) zijn nu aan zet om een vernieuwd bestuur vorm te geven.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.