Home > Beernem hoopt dat bermen aan de Beernemstraat en Scherpestraat snel aangepakt worden

Beernem hoopt dat bermen aan de Beernemstraat en Scherpestraat snel aangepakt worden

Geschreven op 19 december 2023 om 07:28 door Mario De Wilde

Sinds de Beernemstraat en Scherpestraat eind oktober terug zijn opengesteld voor het verkeer krijgen de groenzones en bermen het duidelijk hard te verduren. In de gemeenteraad van Beernem kaartte fractieleider Gijs Degrande de situatie aan en drong aan op extra maatregelen. Volgens het gemeentebestuur zou herstel van de bermen volgen in het voorjaar van 2024. Op vraag van Gijs Degrande komt er ook bijkomende signalisatie ter hoogte van het kruispunt met de Zuiddammestraat. “Na de heropening van de straat zijn er op verschillende plaatsen verzakkingen en kapot gereden stukken in de groenkanten en bermen naast de weg en het fietspad. Op sommige plaatsen zorgen de zachte bermen ook voor gevaarlijke situaties. Op diverse plaatsen is dan ook dringend herstel nodig. Ook bijkomende aanplanting in de bermen kan voor versteviging zorgen”, stelt Gijs Degrande.

Openbare verlichting aan kruispunt evalueren

De fractieleider van de oppositiepartij vroeg daarnaast om de buitenkant van de bocht ter hoogte van de Zuiddammestraat extra zichtbaar te maken en te beveiligen. “Zeker voor wie van Beernem komt, is de situatie in de bocht niet altijd duidelijk. Bijkomende beveiliging of signalisatie is op zijn plaats. Dat kan bijvoorbeeld met robuuste signalisatie, een houten ballustrade of reflectoren. Verder zou ook de openbare verlichting ter hoogte van het kruispunt best nog geëvalueerd worden. Vandaag is dat in elk geval voor de zijstraten onvoldoende”, verduidelijkt Degrande.

Nu al actie ondernemen

Volgens schepen van openbare werken Claudio Saelens (CD&V) is het herstel van de bermen voorzien in het voorjaar. De schepen was ook bereid om bijkomende signalisatie ter hoogte van het kruispunt aan Zuiddamme te onderzoeken “Het gemeentebestuur dient niet te wachten en mag voor de N-VA nu al actie ondernemen om de groenzones en bermen te verstevigen”, besluit Degrande.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.