Home > Bedrijf in Harelbeke failliet: eigenaar laat tientallen leguanen en slangen verhongeren

Bedrijf in Harelbeke failliet: eigenaar laat tientallen leguanen en slangen verhongeren

Geschreven op 21 mei 2024 om 09:58 door Mario De Wilde

Enkele weken gelden werd een bedrijf in Harelbeke failliet verklaard. Toen een curator aangesteld werd om de inventaris van het bedrijf in te schatten, botste die op tientallen reptielen waaronder leguanen, slangen, hagedissen; baardagamen, vetstaartgekko’s, een Australische wateragame, een afgodslang, een groene leguaan en een panterkameleon. Erger nog, ze werden al verschillende weken aan hun lot overgelaten zonder verzorging, eten of drinken. Verschillende dieren waren al overleden en Opvangcentrum SOS Reptiel werd opgeroepen om de resterende maar zwaar verwaarloosde dieren op te vangen.

 

 

 

2 reacties

MYRTHE PASS
Geschreven op 2024-05-23 01:50:12
Wat vervaardigde of verkocht het bedrijf in Harelbeke dat failliet ging? Verkochten ze reptielen of hielden ze dit in het bedrijf enkel als huisdieren? Een verhuurder moet zijn huurder kennen, toch als hij wettelijk met een huurovereenkomst werkte? Hij moet gevonden worden om een gepaste straf op te leggen. Trouwens, sinds een kleine maand, staan de dieren in de grondwet! Hoe kan de gewezen huurder van het bedrijfspand of de vorige eigenaar van deze reptielen een zuiver geweten hebben wetende dat zijn dieren al minstens een maand aan hun lot overgelaten werden? Dacht hij in de afgelopen maand(en) niet aan hun toestand waarin ze aan het verkeren waren? Had hij geen werknemers die over de schrijnende situatie van deze dieren op de hoogte waren? Hopelijk krijgt hij een levenslang verbod om nog dieren te mogen houden. Van dierenliefde is hier waarschijnlijk nooit sprake geweest. Al (het levenloos) andere had hij blijkbaar wel uit het bedrijfspand verwijderd.
cynthia van aelst
Geschreven op 2024-05-21 12:02:37
Wat schandalig is dat om die dieren aan hun lot over te laten eigenaar kon toch hulp in roepen voor die dieren te laten opvangen door organisatie's die de dieren kunnen opvangen of Zoo of Pairi Daiza enz

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.