Home > Beauvoordse Kaashoeve maakt een kwarteeuw Bryarde, gerijpt in Brugse Zot bier.

Beauvoordse Kaashoeve maakt een kwarteeuw Bryarde, gerijpt in Brugse Zot bier.

Geschreven op 19 september 2019 door Mario De Wilde

Waldam, een zoete smaak met een lichte notentoets. Vinnige boerinne, kaas met blauwe schimmel, Roste Jeanne, gerijpt in het Nieuwpoortse stadsbier, ’t Pimpaljoentje, gerijpt in witte wijn. Fromagic, kaas gerijpt in rode wijn van Monteberg. ’t Veurns Kriekske, gerijpt in Kriekbier. De kromme gracht, gerijpt in Hommelbier. Boerenkaas met truffel. ’t Zandeke dieet, een halfvette jonge kaas: het zijn maar enkele van de ambachtelijk bereide kazen van de Beauvoordse Kaashoeve. Maar een van de blikvangers is deze maand jarig want de Bryarde, gerijpt in Brugse Zot bier, wordteen kwarteeuw gemaakt in het familiebedrijf van Veurne. De Bryarde wordt door de kenners nog steeds naar voor geschoven als een echte delicatesse. Hij is te verkrijgen in de brasserie van de Brugse Zot in Brugge, in verschillende speciaalzaken aan en rond de kust en uiteraard in de Beauvoordse Kaashoeve zelf.

De Beauvoordse Walhoeve is een gemengd landbouwbedrijf, gespecialiseerd in melkvee en melkverwerking. Gelegen in het hartje van Veurne- Ambacht, langs de Lovaart tussen Veurne en Alveringem, zijn ouders, zoon en dochter allen gebeten door de zuivelmicrobe.
Alle kazen en producten worden bereid met de verse melk van de eigen koeien. Dit zorgt voor de authentieke smaak van deze ambachtelijke producten. Alles wordt met zorg vervaardigd in het splinternieuw, professioneel ingericht zuivelatelier. Er wordt veel aandacht besteed aan het productieproces, dat volgens de HACCP-normen plaatsgrijpt. Het gamma zuivel wordt gegarandeerd vers aangemaakt op woensdag.
Hier proef je de passie voor gezonde voeding en een bedrijfsfilosofie van een landbouwersfamilie met een natuurlijke kijk op voeding. Proef daarom vandaag nog in de mooie hoevewinkel…

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.