Home > Beauty Under Bruges: opgraving O.L.-Vrouwekerkhof Zuid in Brugge haalt Amerikaanse pers

Beauty Under Bruges: opgraving O.L.-Vrouwekerkhof Zuid in Brugge haalt Amerikaanse pers

Geschreven op 15 augustus 2022 om 08:55 door Mario De Wilde

De opgraving van het Onze-Lieve-Vrouwekerkhof Zuid in Brugge haalde al heel wat regionale en Vlaamse media, met onder andere de ontdekking van enkele prachtige beschilderde grafkelders, duizenden skeletten en zelfs antropogene graven. Op de vooravond van de heropstart van de archeologische opgraving (na een pauze), werden deze spectaculaire ontdekkingen zelfs opgepikt door de Amerikaanse pers.

Archaeology Magazine is een Engelstalig tijdschrift dat uitgegeven wordt door de Archaeological Institute of America, met artikels over archeologie en opgravingen van over heel de wereld en een bereik van maar liefst 730.000 lezers per editie. Stadsarcheoloog Frederik Roelens en archeoloog Caroline Landsheere (Raakvlak) hadden de eer om geïnterviewd te worden voor de zomereditie van het magazine. Ze hadden het uitgebreid over de opgraving en wat die betekent voor de geschiedenis van Stad Brugge.

Schepen van cultuur, Nico Blontrock: “Vanaf morgen 16/08 starten de archeologen van BAAC Vlaanderen met het opgraven van de laatste lagen op de site. Daar zullen zeker nog interessante ontdekkingen uit komen, want het gaat om de oudste lagen van het kerkhof, en dus het vroegste verleden van onze mooie stad.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.