Home > Bavo Devogel uit Wervik zetelt voortaan in het Vlaams Jeugdparlement

Bavo Devogel uit Wervik zetelt voortaan in het Vlaams Jeugdparlement

Geschreven op 10 augustus 2022 om 16:05 door Mario De Wilde

Het Vlaams Jeugdparlement (VJP) is een simulatie van het Vlaams Parlement, voor en door jongeren. Het geeft jongeren de kans om te proeven van de parlementaire wereld en brengt hen samen om over maatschappelijk relevante thema’s te debatteren. Bavo Devogel: “Ik kende het Vlaams Jeugdparlement al een tijdje en ik vond dat de tijd rijp was om mij kandidaat te stellen. Ik ben blij dat ik al bij de eerste ronde geselecteerd werd. Dat geeft een goed gevoel.”

“Mijn liefde voor de politiek is ontstaan in 2018, op 14-jarige leeftijd. In dat jaar waren er voor de eerste keer lokale verkiezingen die ik me herinner en volgde. Ik zit nu ongeveer een half jaar in de lokale politiek en heb al veel kunnen proeven van de werking. Zo beleefde ik ook de Wervikse coalitiewissel van op de eerste rij. Dit zorgde ervoor dat mijn voetjes mooi op de grond bleven. Maar dit maakte mij strijdlustiger en ik geloof dat ambitie belangrijk is, dat dit belangrijk is om ergens te komen. Verder ben ik ervan overtuigd dat de Belgische politiek nog niet dood is en dat we het tij nog kunnen keren. Daarvoor is samenwerking over partijgrenzen heen belangrijk, en deze simulatie van / kennismaking met het echte politieke en parlementaire werk is volgens mij de ideale leerschool.”

“Tijdens mijn deelname aan het VJP hoop ik vooral te netwerken en de werking van het Vlaams Parlement beter te leren kennen. Het zal ook interessant zijn om gedachten uit te wisselen met andere jongeren vanuit heel Vlaanderen. Tot slot hoop ik vooral mezelf verder te kunnen ontplooien, en vooral amuseren. Want politiek is voorlopig nog een hobby, al hoop ik van mijn hobby mijn beroep te kunnen maken.” Bavo studeert Business & Languages aan de Vives Hogeschool in Kortrijk. Hij is betrokken bij heel wat sociale engagementen zoals de lokale Stadslijst, KSA Grensvuur Wervik en de Wervikse Jeugdraad. Zijn grootste vrijetijdsbesteding is de KSA.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.