Home > Bavik Dagen Brugge wordt dit jaar een mix van dans, muziek en meezingen

Bavik Dagen Brugge wordt dit jaar een mix van dans, muziek en meezingen

Geschreven op 29 mei 2024 om 07:14 door Mario De Wilde

Op 21 juli zal de Markt van Brugge opnieuw het decor zijn van een groots volksfeest waar iedereen welkom is om samen te zingen, en te genieten van populaire liedjes tijdens de meezingavonden van Brugge Zingt. Om ervoor te zorgen dat iedereen kan meezingen of neuriën worden alle de liedjesteksten, strofe per strofe geprojecteerd op twee grote schermen links en rechts van het podium. Van op het podium wordt de samenzang deskundig geleid door presentator Nick Blontrock, zodat de ervaring voor iedereen onvergetelijk wordt. “Zingen maakt gelukkig. Samen zingen nog meer,” is het devies van “Brugge Zingt”.  Dit jaar wil Brugge niet alleen het geluk van zingen delen, maar ook inclusie bevorderen door ervoor te zorgen dat mensen met een auditieve beperking deel kunnen nemen aan het volksfeest op onze nationale feestdag. We staan immers voor een Warm Brugge en dit is een van de vele voorbeelden van hoe we onze medeburgers met een auditieve beperking ook de kans geven deel te nemen aan Brugge Zingt. Het meezingfeest op onze Markt op 21 juli 2024 begint om 18 uur en belooft een avond vol plezier, verbondenheid en inclusie te worden. Iedereen is van harte welkom om mee te zingen en te genieten van dit unieke evenement dat de rijke culturele diversiteit van onze stad viert. Bij mij kriebelt het alvast om mee te zingen…

Schepenen Pieter Marechal en Nico Blontrock: “We maken bij evenementen inderdaad steeds meer werk van inclusie. Denk maar aan de inspanningen die we leveren om bijvoorbeeld de Heilig Bloedprocessie en de Gouden Boomstoet op verschillende manieren ook toegankelijker te maken voor blinden, slechtzienden, dove en slechthorende medemensen. En we zijn trots, we vielen met die initiatieven zelfs al in de prijzen. We pakken nu opnieuw uit met een regelrechte primeur voor Brugge. Tijdens Brugge Zingt op de derde dag van de Bavik Dagen Brugge zullen tolken Vlaamse gebarentaal aanwezig zijn. Ze zullen centraal plaats nemen op het podium en de tolken zullen ook doorlopend in beeld zijn tijdens Brugge Zingt op de grote schermen die naast het podium zullen staan opgesteld. Door toegankelijkheid te koppelen aan inclusiviteit, zet Brugge alwéér een belangrijke stap richting een meer diverse en harmonieuze samenleving. Trouwens, vanaf dit jaar kunnen ook mensen in een rolstoel probleemloos het podium op geraken om deel uit te maken van het “koor” tijdens Brugge Zingt. We investeerden in een mobiele rolstoellift, die overal kan worden ingezet en dus straks ook op de Markt van Brugge.”

Bavik Dagen Brugge

Wout Vandersteene – programmator Bavik Dagen Brugge
Het Comité voor Initiatief organiseert al decennia lang activiteiten op vraag en in opdracht van de stad Brugge. De Bavik Dagen Brugge worden georganiseerd, passend binnen de viering van onze nationale feestdag. Het begon ooit bescheiden in het Koningin Astridpark, maar omdat die plaats al snel veel te klein werd om activiteiten te organiseren en vooral nadat duizenden het park overspoelden tijdens een optreden van K3, week het Comité uit naar de Brugse Markt. Daar passeerden intussen al tientallen artiesten de revue. Dit jaar hebben de Bavik Dagen Brugge plaats op vrijdag 19 juli, zaterdag 20 juli en zondag 21 juli. Wéér uiteraard met een hele rist artiesten. En pàkken ambiance. Wie komt er?

Alle Kleuren is dé unieke 11-koppige K3-tributeband.
Met een repertoire van meer dan 40 hits in een spectaculaire festivalact. Deze liveband, met zangeressen bekend van “K2 zoekt K3”, dompelt je onder in een bak met glitter. En was jij ooit verliefd op de herkenbare dansjes? Ga maar alvast oefenen, want door ‘Alle Kleuren’ ben je binnen no-time weer je hart verloren in de discotheek. Een visueel verbluffende ervaring waarbij je gegarandeerd jouw grootste guilty pleasures zal meebrullen.

Cleymans & Van Geel. Jelle Cleymans & Jonas Van Geel zijn vrienden.
Noem ze gerust bloedbroeders. Dat zijn ze niet alleen aan de toog van het café, maar ook al meer dan 15 jaar op de planken. Na de cd’s “Cleymans & Van Geel” en “We kunnen ons redden”, pakten de heren dit voorjaar uit met een nieuw album. Ze doen Brugge aan met hun vaste band. Een must voor oog en oor!

Cocojr. & The All Stars vieren 25-jarig bestaan.

Goede wijn behoeft geen krans: ze spelen nog steeds met vuur ten dans! De bandleden zijn stuk voor stuk gepassioneerde toppers in hun vak die het podium en de studio hebben gedeeld met ’s lands grootste artiesten. Na een kwart eeuw en meer dan 1000 optredens zijn Cocojr. & The All Stars perfect op elkaar ingespeeld. Het repertoire is een feest van muzikale diversiteit, samengesteld om zelfs de meest veeleisende muziekliefhebber te bekoren. Smeer die dansbenen al maar in, want stilstaan is geen optie! Dé partyband met tonnen ervaring, aangevoerd door een top-entertainer die ook het Brugse publiek moeiteloos zal weten in te palmen.

Edje Ska & The Pilchards
ES&DP was jarenlang de opener op de derde dag van de Brugse Bavikdagen. Dit jaar doen we het ànders en sluit Jan Vermeersch met zijn band de tweede avond van ons festival af. Met de al jaren succesvolle formule als live party coverband die enkel hits brengt met een hoog meezing -of meedansgehalte en dit met een eigen sound. De band is pas tevreden als het publiek volledig uit zijn dak gaat! Edje (Jan) zong als veertienjarige al in een Blues-Rockband en richtte als prille tiener de rockband ”Big Fat Mama” op. Hiermee toerde hij door Nederland en België om daarna over te stappen naar de Nederlandstalige Rockformatie “Onrust “. Na enkele jaren “Onrust“ startte Edje Ska een solo carrière. Wie kent er niet “Vallen en Opstaan” en “Problemen in mienen hof “? Edje Ska is een “entertainer” van de bovenste plank. Met zijn onuitputtelijk enthousiasme zet hij op elke locatie het publiek in vuur en vlam.
Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine
Dit jaar pakken we uit met een uitzonderlijk optreden. Met de Koninklijke Muziekkapel van de Marine leer je het leger op een heel andere manier kennen. Dit energieke orkest blaast je van je stoel met zijn frisse pop-, jazz-, en bigbandrepertoire. Onder leiding van Bjorn Verschoore groeide de Navy Band uit tot een van de meest toonaangevende militaire orkesten ter wereld.

De “Muziekkapel van de Zeemacht” werd in 1947 opgericht. In 1995 veranderde die naam in “Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine”. Sinds 2010 loodst kapelmeester Bjorn Verschoore het orkest door diverse prestaties zoals concerten, militaire plechtigheden, taptoes en cd-, radio- en tv-opnames. De huidige formatie van 36 (!) professionele musici onderscheidt zich door de talloze cross-overs naar het pop-, jazz- en bigbandrepertoire.
En…Stijn Meuris komt mee! Hij zal er uiteraard zijn hits brengen samen met de Muziekkapel maar ook heel wat ander muzikaal vertier.

Level Six
Level Six komt langs met hun gloednieuwe show: Harder, Better, Faster, Stronger! De band is al 10 jaar niet meer weg te denken van de Vlaamse festivalpodia. In 2023 vierde Level Six het 10-jarig bestaan en dit jaar toeren ze met een nog straffere show dan we van hen gewoon zijn. Een show van Level Six is een totaalconcept waarin decor en licht het publiek meenemen in een 90 minuten durende trip.

Studio Banaal
Studio Banaal is het meest zotte ensemble van de Benelux  Zwevend tussen hardrock en schlagers, verpakt in een visuele, muzikale trip to Fantasy! Studio Banaal brengt een mash-up van anderhalf uur gebracht door een crème van doorwinterde, enthousiaste muzikanten. En staat garant voor dé foute party die iedereen spontaan doet meezingen en dansen.

Bjorn Verhoeven
Tussen de muzikale acts door zorgt dj Bjorn Verhoeven ook dit jaar weer voor de ambiance. Deze geboren en getogen Limburger kreeg rond zijn tiende verjaardag een discobar cadeau. Dat was meteen de start van zijn bloeiende carrière. De spring in ’t veld is in zijn rijk gevulde radiocarrière altijd de lieveling geweest van tal van radiostations als TopRadio, Q Music, JOE fm en Nostalgie. Sinds kort telt elke dag voor 2 en is hij te horen bij Radio2 Limburg.

PROGRAMMA BRUGSE BAVIKDAGEN 2024

VRIJDAG 19 JULI

18:00 DJ Bjorn Verhoeven
18:30 Koninklijke Muziekkapel van de Marine & Stijn Meuris
19:30 DJ Bjorn Verhoeven
20:30 Cleymans & Van Geel
22:00 DJ Bjorn Verhoeven
23:00 Level Six

ZATERDAG 20 JULI

18:00 DJ Bjorn Verhoeven
18:30 Alle Kleuren
19:30 DJ Bjorn Verhoeven
20:30 Coco Jr & All Stars
22:00 DJ Bjorn Verhoeven
23:00 ESDP

ZONDAG 21 JULI

18:30 Studio Banaal
20:30 Brugge Zingt

Een toegangsticket (per dag) kost 8 euro in voorverkoop online (let op: tot en met 18 juli) en kost 13 euro aan de ingangen op de Markt van Brugge. Een ticket is geldig voor alle optredens op de gekozen datum. Alle transactie- en verwerkingskosten zijn inbegrepen. Alle bezoekers hebben een toegangsticket nodig, met uitzondering van kinderen jonger dan zes (op het moment van bezoek, enkel op vertoon leeftijd-bewijs). De derde dag heb je geen ticket nodig.

Meer info: https://www.bavikdagen.be

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.