Home > Basketbal in West-Vlaanderen: een overzicht

Basketbal in West-Vlaanderen: een overzicht

Geschreven op 22 november 2021 om 11:38 door Geert Demuynck

Tal van wedstrijden werden dit weekend op de valreep uitgesteld door Coronagevallen in diverse clubs.

1ste Landelijke

Het werd geen ‘walk in the park’ voor Racing Brugge, de ongeslagen leider in eerste landelijke, afgelopen weekend op bezoek bij Hansbeke. De thuisploeg met een nieuwe coach op de bank zag de Bruggelingen wel een klein kloofje uitbouwen op het einde van de eerste helft (31-37) maar na de rust nam Hansbeke het voortouw en speelde het Brugge van het kastje naar de muur. Eindstand 79-70 en de eerste nederlaag van het seizoen was een feit voor Racing.

Hansbeke – Racing 79-70
Spurs Kortrijk B – Tienen 81-80

2de Landelijke

Twee derbys op het programma in deze reeks. Zwevezele ging op bezoek bij Waregem maar kwam in feite nooit voor in het stuk. Aan de rust hadden ze reeds een twintiger aan hun broek. De tweede helft was een makkie voor de thuisploeg die de match rustig uitspeelden op automatische piloot. Blankenberge ontving Ieper in zijn klein zaaltje maar was een maatje te klein voor de bezoekers. Gadeyne van Blankenberge werd nog uitgesloten bij de thuisploeg.

Tweede landelijke

Voor de derde maal op rij werd een wedstrijd van Avanti Brugge Two uitgesteld door een coronageval bij de tegenstrever.

Blue Stars Brugge – Roeselare 40-61
Gentson – Wevelgem 59-53