Home > Basisschool Manitoba uit Sint-Andries bedankt haar TOP!vrijwilligers

Basisschool Manitoba uit Sint-Andries bedankt haar TOP!vrijwilligers

Geschreven op 8 juni 2022 om 16:55 door Mario De Wilde

Basisschool Manitoba uit Sint-Andries bij Brugge maakt graag school samen met (groot)ouders en vrijwilligers. Elke dinsdagnamiddag is het de middag van de helpende handen. Rond 13u komen de fruitouders naar school om het “oog voor lekkers” in stukjes te snijden voor de kleutertjes. Op die manier is het fruit hapklaar voor onze allerkleinsten. Na de middagpauze is het tijd om te lezen. Tijdens deze leesmomenten met de kinderen van het eerste tot en met het vierde leerjaar, begeleiden (groot)ouders en vrijwilligers een klein groepje leerlingen. Hun warme en enthousiaste aanpak draagt bij tot het leesplezier.

Ook de kleutertjes kijken elke dinsdag uit naar de komst van onze helpende handen. Na een gezellige koffiepauze met versnaperingen, maken de puzzel(groot)ouders zich op om in de kleuterklassen te helpen puzzelen. Wat genieten de kinderen van deze extra aandacht. Na de laatste lees- en puzzelmiddag van dit schooljaar, werden onze fruit-, lees- en puzzelouders extra in de watten gelegd. Ze ontvingen een geschenkje en een mooie tekening van de kinderen. Wat zijn we blij dat we steeds op hen kunnen rekenen!

Daar we een warme ontmoetingsplaats willen zijn, kijken we om verder in te zetten op een mooie samenwerking met (groot)ouders, vrijwilligers, sympathisanten en de buurt. Zo zijn we nu al dankbaar voor de steun en inbreng van ons oudercomité, komt er een voorleesjuf langs, hebben we een vrijwilliger die franse les komt geven, kunnen we rekenen op helpende handen tijdens klusjesdagen, gaan er vrijwilligers mee op uitstappen en bij verkeerslessen… Ook ons naschools aanbod willen we graag verder uitbreiden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.