Home > Bart Desmidt (Knokke) en Diego De Baets (Oostende) aan het feest in ‘De Sterrenkaart’ op njam!

Bart Desmidt (Knokke) en Diego De Baets (Oostende) aan het feest in ‘De Sterrenkaart’ op njam!

Geschreven op 12 januari 2023 om 10:48 door Mario De Wilde

‘De Sterrenkaart’ is terug! Deze keer met de njam!-gezichten in hun eigen sterrenkeuken. Inderdaad, vanaf komende zondag 15 januari neemt njam! een exclusief kijkje achter de schermen bij de sterrenrestaurants van Bart Desmidt, Michaël Vrijmoed, Jan Tournier en Roger van Damme in het gloednieuwe seizoen van ‘De Sterrenkaart’.
De sterrenchefs
In elke aflevering van ‘De Sterrenkaart’ zal één chef en zijn restaurant centraal staan. Elke chef maakt in zijn aflevering drie signature dishes van de sterrenzaak klaar. De chefs onthullen hun culinaire geheimen, dromen en ambities en vertellen over hun weg naar de top.

Bart Desmidt (Barthomoleus**, Knokke)
Bart Desmidt kennen we van zijn tweesterrenrestaurant Bartholomeus, gelegen aan de dijk in Heist aan zee. De topchef deelt zijn twee Michelinsterren-waardige keukengeheimen en vertelt over de weg naar de sterren met zijn driekoppig topteam. Bart werkt in Bartholomeus samen met zijn rechterhand, Philip, en aan zijn andere zijde zijn vrouw, Sandra, die de zaal voor haar rekening neemt. Samen creëren ze elke dag opnieuw een ongelofelijke culinaire beleving voor al hun gasten.

Michaël Vrijmoed (Vrijmoed**, Gent)
Vrijmoed werd acht maanden na opening meteen beloond met een ster. Vier jaar later bekroonde Michelin hem met een tweede ster. Tijd om te ontdekken hoe chef Michaël Vrijmoed met zijn restaurant in hartje Gent de top bereikt heeft. Hij bewijst dat hij dé veggie-chef is wanneer hij zijn signature menu bereidt.

Jan Tournier (Cuchara**, Lommel)
Het Limburgse Lommel is sinds 2020 een twee-sterrenrestaurant rijker. Een onverwachte droom die uitkwam voor Jan Tournier. Hij gaat in restaurant Cuchara elke dag opnieuw voor de culinaire top met Japans getinte kunstwerkjes op je bord.

Roger van Damme (Het Gebaar*, Antwerpen)
Het Gebaar in Antwerpen van Roger van Damme heeft al 13 jaar een Michelinster achter zijn naam staan. Hoe kunnen ze na al die jaren dat niveau behouden en hoe zijn ze gegroeid van tearoom tot de gastronomische parel die ze vandaag zijn? Roger van Damme verrast in ‘De Sterrenkaart’ met drie signatuur gerechten van Het Gebaar die, zoals we van de njam!-chef gewoon zijn, als ware kunstwerken op het bord verschijnen.
‘De Sterrenkaart’
Vanaf 15 januari, elke zondag om 11u00, 16u00 en 23u00
Zondag 15 januari: Bart Desmidt, Barthomoleus**
Zondag 22 januari: Michaël Vrijmoed, Vrijmoed**
Zondag 29 januari: Jan Tournier, Cuchara**
Zondag 5 februari: Roger van Damme, Het Gebaar*

Ontdek binnenkort de opkomende sterrenchefs in de gloednieuwe online serie ‘De Rijzende Ster’.
Wie zijn volgens onze ‘Sterrenkaart’ chefs de opkomende talenten? In de gloednieuwe online serie ‘De Rijzende Ster’ volgt njam! de getalenteerde chefs Diego De Baets, Nicolas Misera, Yoshi Mariën en broers Ruben en Pieter De Maesschalck in hun weg naar de culinaire top. Zij draaiden al mee in sterrenkeukens en streven nu naar topgastronomie in hun eigen restaurant.

Kijk mee achter de schermen en geniet van een exclusief interview met de chef en de bereiding van een signatuurgerecht.
Diego De Baets (Brassi, Oostende)


In deze aflevering ontdek je de pure en klassiek Vlaams-Franse keuken.
Diego stond jarenlang te koken aan de zijde van sterrenchef Bart Desmidt. In de keuken van Grand Café Brassi heeft hij het nu zelf voor het zeggen. Op de menukaart staat uiteraard enkel het beste van de Noordzee.

Ruben en Pieter (Bruun, Gent)
Fine dining zit ongetwijfeld in het DNA van broers Ruben en Pieter De Maesschalck. Het chefsduo wist Michelin al te charmeren in Frankrijk en maakt nu opnieuw kans op een ster met restaurant Bruun.

Nicolas Misera (Misera, Antwerpen)
Nicolas heeft het koken echt met de paplepel meegekregen. Zijn vader, Hans Misera, was de jongste sterrenchef van zijn generatie. Geniet Nicolas binnenkort hetzelfde succes met zijn eigen restaurant Misera in het bruisende Antwerpen?

Yoshi Mariën, (Hertebos, Schilde)
Yoshi runt samen met zijn vriendin Yasmine restaurant Hertebos, in de buurt van Antwerpen. Hun succesformule? Hij in de keuken, zij in de zaal. Niemand minder dan sterrenchef Roger van Damme is er vaste klant.
Online serie ‘De Rijzende Ster’
Elke zondag een nieuwe video op de online njam! platformen
Zondag 15 januari: Diego De Baets, Oostende
Zondag 22 januari: Ruben en Pieter, Bruun
Zondag 29 januari: Nicolas Misera, Misera
Zondag 5 februari: Yoshi Mariën, Hertebos

Foto Kaat Bosch

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.