Home > Bar Bulot verhuist van Sint-Michiels (Brugge) naar vroegere Hertog-Jan locatie in Zedelgem

Bar Bulot verhuist van Sint-Michiels (Brugge) naar vroegere Hertog-Jan locatie in Zedelgem

Geschreven op 3 november 2022 om 10:34 door Mario De Wilde

Restaurant Bar Bulot* (Brugge) verhuist op 16 december naar de locatie waar vroeger het driesterrenrestaurant Hertog Jan huisde, in Zedelgem. De plek behoudt zijn unieke uitstraling maar wordt verbouwd tot een gezellige maar eigentijdse plek die past bij het DNA van Bar Bulot: classics with a twist. Bar Bulot is onderdeel van de Hertog Jan Restaurant Group.

Restaurant Bar Bulot is een concept van chef Gert De Mangeleer en medevennoot Joachim Boudens. Het opende als zomerse pop-up vol Franse flair op de locatie aan de Torhoutse-steenweg in Sint-Michiels, waar eerder Hertog Jan kon uitgroeien tot het internationaal ge-renommeerde restaurant dat het vandaag is, en waar ook L.E.S.S. Eatery (als Bistro L.E.S.S.) zijn eerste stapjes zette.

Over het gebouw

De emblematische villa in Sint-Michiels kent een relatief lange geschiedenis als wijnbar en brasserie. Gert De Mangeleer en Joachim Boudens namen in 2005 de zaak over en klom-men in sneltreinvaart op in de Belgische topgastronomie. Een jaar later werd de avant-garde stijl van Hertog Jan bekroond met een eerste ster, in 2009 volgde de tweede en twee jaar later de hoogste bekroning, de derde Michelinster.

Over Restaurant Bar Bulot*

In de zomer van 2019 kreeg de witte villa een nieuwe bestemming. Bar Bulot was in het begin een pop-up geïnspireerd op de Noord-Franse bistro met het accent op vis, schaal- en schelpdieren. Daarna vervelde de bistro tot volwaardige luxe-brasserie, met eigentijdse en doorgaans ook iets lichtere versies van Belgische en Franse klassiekers, waarvoor alleen de allerbeste ingrediënten werden gebruikt. Ook Bar Bulot in Brugge viel in de prijzen met een eerste Michelinster. In het najaar van 2021 kreeg Bar Bulot er een zusje bij in het Botanic Sanctuary hotel in het hartje van Antwerpen, waar sinds die periode ook Hertog Jan opnieuw hoge ogen gooit.

Over de beslissing om naar Zedelgem te verhuizen

Hertog Jan was in 2014 al verhuisd naar de omgebouwde boerderij Hof De Pleyne in Zedelgem, waar het ruim vier jaar doorging als toprestaurant. Maar ook daarna bleef het monumentale gebouw met de stilistische uitbouw en de bucolische moestuin actief, enerzijds als hoofdkantoor van de Hertog Jan Restaurant Group maar ook als ruimte voor feesten en evenementen, en sinds de gezondheidscrisis als ‘The Factory’, de voorberei-dingskeuken die de verschillende restaurants bevoorraadt en ondersteunt.
De huur van de villa in Sint-Michiels liep dit jaar af, Gert en Joachim vonden het de juiste periode om Bar Bulot – letterlijk – een nieuwe bestemming te geven. Vanaf 16 december 2022 kun je nu in een gloednieuw, somptueus kader van de klassieke keuken genieten.

Over de nieuwe Bar Bulot in Zedelgem

De krijtlijnen van de Bar Bulotfilosofie liggen vast: eigentijdse versies van grote klassieke bereidingen, met af en toe een knipoog uit het grote innovatieboek van chef Gert De Man-geleer. Er zijn twee menuformules, Petit Bulot en Grand Bulot, en met de regelmaat van de klok kun je er terecht voor gelimiteerde seizoensgerechten, speciale menu’s en sfeervolle muzikale intermezzi. Het restaurant is in goeie handen met Maxime Depreitere, restaurant manager en medevennoot die al meer dan tien jaar werkzaam is bij de groep.

De gerechten komen vanaf de opening uit een splinternieuwe keuken. Voor het inrichten van de nieuwe keuken zocht Hertog Jan Restaurant group een partner met dezelfde klantgerich-te filosofie: Electrolux Professional en haar partner Servito zijn met hun jarenlange kennis en knowhow in de internationale gastronomie, flexibiliteit en duur-zaamheid een voor de hand liggende keuze.

Over de laatste maand Bar Bulot in Sint-Michiels

Het restaurant neemt niet zomaar afscheid van de locatie in Sint-Michiels. Het Renaissance Menu zal tot 10 december 2022 nog een allerlaatste keer trouwe en, wie weet, ook nieuwe gasten verwennen met de grootste klassiekers uit de Bar Bulotkeuken.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.