Home > Balti Spurs uit Kortrijk zet grootse ambities bij met komst van Dominique Baeyens

Balti Spurs uit Kortrijk zet grootse ambities bij met komst van Dominique Baeyens

Geschreven op 8 september 2022 om 08:55 door Mario De Wilde

Volleybal club Balti Kortrijk Spurs steekt haar ambitie niet onder stoelen of banken. Met de komst en medewerking van Dominique Baeyens wil het op korte en middellange termijn successen behalen en op termijn een plaatsje bemachtigen in eredivisie (Liga).

Terug naar de top
Reeds enkele jaren timmert de bestuursploeg van Balti Kortrijk Spurs aan de weg om met hun herenploeg de top te halen. Met gerichte transfers en het aanstellen van competente trainers kon het in een mum van tijd al een aantal doelstellingen hard maken en enkele keren promoveren. Vorig seizoen eindigden we in nationale heren 2A op de tweede plaats. De club steekt haar ambitie niet onder stoelen of banken. Het wil terug aanknopen met de successen van de Kortrijkse topploeg van weleer, Ibis Kortrijk, de ploeg die in de zeventiger jaren zeven maal landskampioen speelde en vele bekers pakte. Coryfee Jan Vangheluwe, indertijd ploegkapitein en ook tot beste speler van België en Europa uitgeroepen, droomt samen met zijn club van een terugkeer naar het hoogste echelon.

‘Ik deel graag de ambities van Balti volleybalclub. De volleysport zit nog steeds in het hart. Ik ben ook blij dat mijne maat Dominique zijn sportieve expertise met het Kortrijkse volleybal wil delen. Ik wil helpen denken in de promotie van deze prachtige sport in Kortrijk en daarbuiten. Wie weet schrijven we later een tweede IBIS-boek”, aldus Jan Vangheluwe
Structuur
Waar men vroeger bij de gratie van één hoofdsponsor Ibis Kortrijk een ploeg op het hoogste niveau kon laten aantreden is het heden ten dage uit een ander vaatje tappen. Er moet een stevige structuur staan met een stevige onderbouw die ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid volop neemt. Zo is er een G-sportafdeling binnen de club om inclusief personen met een beperking maar veel volleybalgoesting de kans te geven tot sporten. Verder zijn er naast de herenploegen ook al een aantal damesploegen en jeugdploegen die deel uitmaken van de club. Met deze brede structuur werkt de club aan een stevige basis om zelf aan opleiding te doen, jongeren kansen te geven om binnen de eigen club door te groeien. Tegelijk wil het met haar topploeg een uithangbord hebben met uitstraling in een ruimere regio.

‘We willen een referentie zijn in de omgeving met een kwaliteitsvolle, ambitieuze werking, competente trainerséquipe, enthousiaste vrijwilligers en een sterke achterban. Tegelijk streven we ernaar ook een familieclub te zijn waar spelers en speelsters zich thuis voelen en een warme clubsfeer ervaren”, voegt Jurgen Demolie, voorzitter Balti Kortrijk Spurs, daar ana toe.
Dominique Baeyens
Met Dominique Baeyens erbij kunnen we verder werken aan een meer professionele omkadering. Met zijn enorme ervaring als toptrainer maar ook als bezieler van jeugdopleiding vanuit de topsportschool weet hij als geen ander welke aspecten verbeterd dienen te worden en hoe hij ruggensteun kan geven aan het bestaande trainerscorps. We zijn ervan overtuigd dat hij de juiste richting kan aanwijzen om als club verder te groeien en te bouwen aan een stevige club. “Ik kijk ernaar uit om via dit goed onderbouwd project mijn ervaring te kunnen delen met de coaches van deze ambitieuze club”, besluit Dominique Baeyens

Dominique Baeyens, een overzicht van een rijke loopbaan

Dominique Baeyens (Sint-Agatha-Berchem, 21 februari 1956) is een Belgische voormalige volleybalspeler en -coach. Hij speelde onder meer voor Kruikenburg Ternat (1x beker van België), Knack Roeselare en Cera Ternat, waar hij ook zijn debuut maakte als trainer. Zijn verdere trainingscarrière leidde langs VC Zellik (3x landskampioen), Knack Roeselare (6x landskampioen en 4x beker) en de Belgische nationale ploeg. Dominique Baeyens werd achtmaal Trainer van het Jaar van België. Tenslotte was hij ook een aantal jaren bezieler van de jeugdopleiding van de Topsportschool Vilvoorde.

Met de steun van de stad en United Spurs
Balti Kortrijk Spurs maakt ook deel uit van het ambitieuze project dat samen met het stadsbestuur werd opgestart. De stad wil immers op korte termijn met een aantal ploegen opnieuw op het hoogste niveau aantreden. De missie is duidelijk.

“United Spurs wil ondersteunend werken bij het professionaliseringsproces van 9 topsportclubs door kennis en ervaring te delen, dit met respect voor de eigenheid van elke club. Hiermee willen we Kortrijk op de kaart zetten als dé sportstad van België”, aldus nog Wouter Allijns, schepen van Sport. De ambities van Balti Spurs sporen dus volledig met deze van de stad. Het project United Spurs zal een hefboom betekenen om de club op een gezonde basis verder te laten groeien samen met de andere Kortrijkse topsportclubs. Wat de accommodatie betreft heeft Balti Spurs alvast een stevige troef in handen. Met de Sportcampus Lange Munte waar Dominique met de nationale herenploeg Red Dragons ook al heel wat sportieve successen behaalde, beschikt de club over een infrastructuur meer dan topsportwaardig. In het tussenseizoen werd de parketvloer nog volledig gerenoveerd en met het imposante digitale scorebord beschikt het over één van de best uitgeruste sportzalen in Vlaanderen. Het is duidelijk: Balti Spurs heeft ambitie en spreekt die ook uit. Met Dominique Baeyens werd alvast de beste transfer van het seizoen gerealiseerd. Zijn aanwezigheid geeft een steekvlam aan het enthousiasme voor al wie betrokken is bij de club.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.