Home > Bal van de burgemeester van Blankenberge leverde 1000 euro op per goed doel

Bal van de burgemeester van Blankenberge leverde 1000 euro op per goed doel

Geschreven op 5 december 2022 om 11:40 door Mario De Wilde

Afgelopen zaterdag vond tot in de vroege uurtjes het Bal van de burgemeester en schepenen plaats. Een traditie die jaarlijks heel wat volk op de been brengt. Een andere traditie is ook dat het bal telkens een vereniging of goed doel sponsort. Dit jaar koos het bestuur voor niet één, maar twee organisaties.

Björn Prasse, burgemeester: “Zowel de VBZR, de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst vzw als Oranje vzw mochten een cheque ter waarde van 1000 euro in ontvangst nemen. Oranje is sinds dit jaar met een tweede vestiging in Blankenberge actief. Hun intrek in het klooster langs de Koning Albert I-laan is niet onopgemerkt gebleven. De inzet van de bewoners in ons stedelijk weefsel wordt dan ook erg gewaardeerd. De VBZR van hun kant zijn al decennia een vaste waarde, maar hun project voor een nieuw SAR-schip is een hele uitdaging en verdient een extra duwtje in de rug!”

De Vrijwillige Blankenbergse ZeeReddingsdienst vzw is een door de overheid erkende Search en Rescue-organisatie (SAR) die gerund wordt door vrijwilligers. Dit professioneel reddingsteam van mannen en vrouwen staat 24/7 paraat om mensen in een noodsituatie op zee te helpen. De financiële bijdragen van leden en donateurs, gecombineerd met de vrijwillige inzet en deskundigheid van de medewerkers zorgen voor een zelfstandig werkende vereniging die continu werk maakt van de opleiding van de manschappen en zorgt voor de betrouwbaarheid van reddingsboten, een ziekenwagen en reddingsmaterieel.

Oranje vzw zet zich in voor personen met een (vermoeden van) beperking en voor maatschappelijk kwetsbare mensen. De organisatie kent z’n oorsprong in Brugge. Ondertussen is het een organisatie gespreid over Noord-West-Vlaanderen en het Meetjesland. Recent is Oranje vzw ook in Blankenberge actief en gevestigd.

Je vindt Oranje in het inclusieve Hotel O’mer in de Consciencestraat en woondienst O’berge langs de Koning Albert I-laan. Dagbesteding is een van de belangrijkste pijlers in de werking van Oranje. Het helpt personen om hun plek in te nemen in de buurt en de maatschappij, het is elke vorm van activiteit of werk waarin deelnemers een uitdaging voor zichzelf vinden om hun dag zinvol in te vullen. Daarnaast staat ook buurtgericht werken centraal. Niet alleen de bewoners maar alle mensen met een (vermoeden van) beperking of andere maatschappelijk kwetsbare personen uit de omgeving van Blankenberge kunnen hieraan deelnemen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.