Home > Bakkerij Debusschere uit Oostende bakt de lekkerste croissants van heel België

Bakkerij Debusschere uit Oostende bakt de lekkerste croissants van heel België

Geschreven op 23 februari 2024 om 13:05 door Mario De Wilde

Tijdens de grote finale deze voormiddag is de croissant van Bakkerij Debusschere uit Oostende verkozen tot de lekkerste croissant van het land. MNM wil de bakkers en hun ambacht in de bloemetjes zetten en ging daarom voor het tweede jaar op rij op zoek naar de lekkerste croissant van het land. Vorige keer bleek die wedstrijd alvast een groot succes met veel inzendingen van onze luisteraars. Na een strenge provinciale selectie was het vrijdag tijd voor de grote finale in de ochtendshow bij Kawtar&Keyaert!

Onze professionele jury Regula Ysewijn van Bake Off Vlaanderen en chef-kok Roger van Damme proefde en beoordeelde de croissants op een uiterst professionele manier. Ze letten daarbij op hoe die gebakken is, uitzicht en smaak. Regula Ysewijn: “Het niveau van dit jaar is hoog. We zijn echt verwend dit jaar. De bakkers hebben alles uit de kast getrokken om hun beste croissant voor te schotelen.”

Roger van Damme: “Het vak van de bakkerij wordt eigenlijk onderschat. Vandaag de dag wordt dit vak met steeds meer liefde beoefend. We staan er niet meer bij stil, maar het aanbod bij de bakkers is echt groot. Dit ambacht mag echt wel meer gevierd worden.”

Het verdict van de jury was:

Bakkerij Debusschere uit Oostende, West-Vlaanderen: “Fantastisch mooie zoete croissant, goed gerezen en goed gebakken. Krokant aan de buitenkant.”
Bakkerij Van Roey uit Lommel, Limburg: “Grote, lekkere croissant, mensen krijgen waar voor hun geld. Zeer luchtig ook. Mag nog iets donkerder gebakken zijn.”
Bakkerij Toon De Klerck uit Sint-Niklaas, Oost-Vlaanderen: “Mooie croissant, vol van smaak en mooi gerezen, mocht wat strakker opgerold zijn.”
Bakker Deleu uit Aarschot, Vlaams Brabant: “Iets zoeter dan de rest. De croissant leeft echt, duidelijk vakwerk.”
Bakkerij De Zotte Morgen uit Mechelen, Antwerpen: “Heerlijk lekkere zuurdesem croissant met een krokant laagje.”

Uiteindelijk won Bakkerij Debusschere uit Oostende de lekkerste croissant van het land. Bakker Frederick: “Zoals ik mijn croissants elke dag bak voor mij klanten, zo heb ik ze gemaakt voor de jury. Ik ben heel gelukkig dat dat zo geapprecieerd wordt. Bedankt voor deze fantastische erkenning.”

Juryleden Roger van Damme en Regula Ysewijn: “De winnende croissant is krokant gebakken, iets minder zoet. Vanbinnen perfect met een goeie balans. Het is opvallend dat we bij veel bakkers een echt lekkere croissant kunnen kopen. Dat is in veel landen niet zo. De job van bakker wordt onderschat, het is echt niet evident dat al die bakkerijen elke ochtend vol liggen met al dat lekkers.”

De vorige winnaar Lars Van Den Wijngaert van bakkerij Larise uit Machelen-aan-de-Leie heeft nog veel gehad aan zijn deelname: “Na de bekendmaking moest ik terug gaan bakken. Ze gingen snel op, ik heb een speciale techniek moeten ontwikkelen om ze snel te maken. Zodat de mensen altijd lekkere croissants kunnen krijgen. Het gaf ook een boost aan de omzet.”

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.