Home > ‘Bacurau’, ‘Emma’, ‘De Patrick’ e.a. op groot scherm in openlucht in Kortrijk

‘Bacurau’, ‘Emma’, ‘De Patrick’ e.a. op groot scherm in openlucht in Kortrijk

Geschreven op 2 juli 2021 om 08:46 door Mario De Wilde

Deze zomer mogen we weer volop van cultuur genieten! Ook dit jaar voorzien Kunstencentrum BUDA, Sweep Concepts en Cinemobiel in samenwerking met Stad Kortrijk openluchtcinema in de stad en vanuit de ontmoetingscentra van de deelgemeenten. In 2019 werden voor het eerst 6 openluchtfilms aangeboden aan de Kortrijkzanen in de tuin van Broelkaai 6. Gezien het grote succes breidde het aanbod van de openluchtcinema uit naar de deelgemeenten. Dit jaar brengen de partners opnieuw films in openlucht: Kunstencentrum BUDA voorziet 5 weekends lang 10 vertoningen op zaterdag en zondag in de gekende romantische setting en dankzij Sweep Concepts en Cinemobiel kan je in de verschillende deelgemeenten genieten van 11 films van eind juli tot begin september.
Kunstencentrum BUDA
Het programma varieert van musical tot thriller, voor elk wat wils. Het publiek krijgt ook 2 keer de kans om zelf de filmprogrammatie van kunstencentrum BUDA te bepalen! Het programma omvat op

zaterdag 31 juli De Patrick,

op zondag 1 augustus Emma.,

op zaterdag 7 augustus Promising Young Woman,

op zondag 8 augustus A Quiet Place,

op zondag 15 augustus Bacurau,

op zondag 22 augustus Words on Bathroom Walls,

op zaterdag 28 augustus Cash Truck (Wrath of Man)

op zondag 29 augustus The Evil Dead.

Het publiek kiest twee keer zelf, via een poll op www.facebook.com/Budafilm. Het publiek kiest op zaterdag 14 augustus tussen Who framed Roger Rabbit en Space Jam en op zaterdag 21 augustus tussen The Rocky Horror Picture Show en Blinded by the Light.
Kevin Decoster, programmator Kunstencentrum BUDA: “Een bonte mix van hilarische komedies, spetterende musicals, straffe thrillers, romantische coming of age, kersverse films en ‘gouwe ouwe’. Van arthouse tot funhouse … de ideale filmzomer in de mooiste stadstuin.”
Kelly Detavernier, schepen van Evenementen: “We mogen weer! En dan mag de openluchtcinema in de zomer niet ontbreken. Film in openlucht blijft een romantische succesformule die we opnieuw in Kortrijk en deelgemeenten willen aanbieden. Met een breed aanbod bieden we voor elk wat wils doorheen de zomer.”
Deelgemeenten
De openluchtcinema werd mee uitgewerkt door de OC-raden in de verschillende deelgemeenten. In sommige deelgemeenten zoals in Marke zal de film ook getoond worden in een andere setting dan aan het ontmoetingscentrum zelf.
De openluchtcinema komt op vrijdag 30 juli richting het OC in Rollegem, op 6 en 7 augustus richting Marke, op 13 en 14 augustus richting OC De Troubadour in Bissegem, op 20 en 21 augustus richting Aalbeke, op 27 en 28 augustus richting OC De Vonke in Heule, op vrijdag 3 september richting De Wervel in Bellegem en op 11 september richting OC in Kooigem.
Stephanie Demeyer, schepen van deelgemeenten, OC’s en vrijwilligers: “Tijdens de zomer van 2021 zullen de inwoners van de stad en deelgemeenten opnieuw kunnen genieten van een film dicht bij huis. De vrijwilligers van de OC-raden schaarden zich achter het initiatief van de openluchtcinema’s, die ongetwijfeld een succes zullen zijn.”
De deuren openen telkens om 21 uur, terwijl de film start om 21.30 uur. De openluchtcinema ontvangt telkens 100 bezoekers per film. Een ticket moet gereserveerd worden voor € 2 via een van de twee websites. Meer info over het filmaanbod in de tuin van Broelkaai 6: www.budakortrijk.be. Meer info over de openluchtcinema in de deelgemeenten: www.kortrijk.be/openluchtcinema

Foto copyright stad Kortrijk

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.