Home > Aziatische topchefs nemen afscheid van Hertog Jan met dinner t.v.v. Music for Life

Aziatische topchefs nemen afscheid van Hertog Jan met dinner t.v.v. Music for Life

Geschreven op 3 december 2018 om 16:37 door Mario De Wilde

Op woensdag 19 december, de op één na laatste avondservice van Hertog Jan, eren 6 Aziatische topchefs het driesterrenrestaurant van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens. Samen met Gert en het hele Hertog Jan team koken ze die avond een bijzonder dinner ten voordele van Music for Life 2018. Gert en Joachim willen het Hertog Jan hoofdstuk betekenisvol afsluiten en schenken de volledige opbrengst van deze avond aan het Alexine Clarysse Fonds, waarmee ze een persoonlijke band hebben. Er zijn slechts 26 felbegeerde plaasten beschikbaar, die per opbod geveild worden. Een unieke kans om het einde van Hertog Jan mee te maken én het goede doel te steunen.
2018 is een speciaal jaar voor Hertog Jan oprichters Gert De Mangeleer en Joachim Boudens. Op 22 december 2018 sluiten ze -samen met de deuren van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan- een waanzinnig hoofdstuk in hun carrière af en maken ze plaats voor nieuwe culinaire avonturen. Enkele dagen voor die definitieve sluiting tonen Gert en Joachim hun hart voor het goede doel met een bijzonder diner in samenwerking met maar liefst 6 absolute topchefs uit Azië. De integrale opbrengst gaat naar Music For Life 2018.

Unieke avond
Een unieke avond in vele opzichten, dankzij de gebundelde krachten met 6 Aziatische topchefs, de zeer beperkte beschikbare plaatsen, de timing vlak voor de definitieve sluiting van Hertog Jan én het goede doel.
Gert en Joachim kozen niet toevallig om de volledige opbrengst te schenken aan het Alexine Clarysse Fonds. Myrthe, de oudste dochter van Gert, en Alexine deelden dezelfde onthaalmoeder. In november 2010 werd bij Alexine op 6-jarige leeftijd acute leukemie vastgesteld. Het zou een moedige maar ongelijke strijd worden die Alexine op 24 december 2011 helaas verloor. Nog tijdens haar strijd startte Alexine zelf het fonds op.
Het Alexine Clarysse Fonds biedt financiële ondersteuning aan specifieke onderzoeken naar kinderkankerbehandelingen georganiseerd door het Antikankerfonds, in samenwerking met wetenschappelijk erkende onderzoekscentra.
Deelnemende chefs
* restaurant Florilege – Tokyo, chef Kawate San – Nr. 3 Asia’s 50 Best
* restaurant La Cime – Osaka, chef Takada San – Nr. 17 Asia’s 50 Best
* restaurant Rakushin – Osaka, chef Katayama San
* restaurant Gion Ichido – Kyoto, chef Seki San
* restaurant Mume – Taipei, chef Richie Lin – Nr. 18 Asia’s 50 Best
* restaurant Toyo Eatery – Manilla, chef Jordy Navarra
Praktisch
WAT / Een duoticket om deze unieke avond mee te maken en te genieten van een uitgebreid 7 gangenmenu met aangepaste wijnen en dranken. Bieden kan tot en met maandag 17 december.
WAAR / Bieden kan via deze link (2dehands.be)
WANNEER / Woensdag 19 december om 19u bij Hertog Jan. Loppemsestraat 52, 8210 Zedelgem.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.