Home > Avanti Brugge zorgt voor de verrassing in de bekercompetitie

Avanti Brugge zorgt voor de verrassing in de bekercompetitie

Geschreven op 31 oktober 2021 om 09:10 door Geert Demuynck

In het kader van de Beker van Vlaanderen ontving Avanti Brugge de sterke tweedeklasser Melsele in hun nieuw optrekje, Jan Fevijn in Assebroek. Meteen zorgde de rood-witte formatie voor de sensatie van het tornooi door deze Oost-Vlamingen met lege handen naar huis te sturen.

Ondanks de15 punten voorsprong was Avanti niet echt onder de indruk van hun tegenstander. Arno Vandewalle haalde verschroeiend uit in de beginfase en we zagen een sterke Dries Rotsaert onder de borden. Dit deed de bezoekende coach Van de Brande grijpen naar een eerste time-out van de wedstrijd. Maar echt beter spel bekwam Melsele hierdoor niet. 38-18 was dan ook de stand na het 1e quarter. Melsele gooide het even over een andere boeg door meer inside te gaan spelen maar Avanti speelde één van zijn beste wedstrijden dit seizoen en hield de tegenstrever af, zij het met enige fouten. De rust werd bereikt met 57-33 op de bordjes.

Na de rust kwam een ander en gretiger Melsele uit de kleedkamer en begonnen langzaam aan hun achterstand te knabbelen. Het was echter de tijd voor David Vinck die Avanti levendig hield met enkele mooie punten. Enkel de hoge foutenlast dreigde de thuisploeg nog zuur op te breken maar de ervaring van Niels Vervaele en Sam Allemeersch gaf uiteindelijk de doorslag. Uiteindelijk stelde Arno Vandewalle de zege veilig vanop de vrijworplijn. Eindstand 96-88.

Avanti : Vynck 11, Vervaele 11, Alllemeersch 19, Van de Walle 24, Hofmans 3, Rotsaert 19, De Vos 11, De Corte en Jedrych