Home > ‘Augustus ergens op de vlakte’: W66 brengt vijf opvoeringen van mysterieus stuk

‘Augustus ergens op de vlakte’: W66 brengt vijf opvoeringen van mysterieus stuk

Geschreven op 11 april 2019 om 14:02 door Mario De Wilde

Op vrijdag 19, zaterdag 20, Witte Donderdag 25, Goede Vrijdag 26 en Paaszaterdag 27 april brengt W66 uit Brugge het toneelstuk ‘Augustus, ergens op de vlakte’. Het stuk gaat over een familie ergens op de vlakte. Op het eerste zicht een familie van intelligente, gevoelige mensen maar wel met een beangstigende gave om elkaar het leven absoluut onmogelijk te maken. Wanneer de vader des huizes plots spoorloos verdwijnt, verzamelt de familie zich in het ouderlijke huis om elkaar te steunen en meteen ook kapot te maken. Een meesterlijk werk op een even meesterlijke manier op de planken gebracht door de ploeg van W66. mysterieus

Nieuw elan

Toneelkring Werkgroep 66 vzw was oorspronkelijk een groep enthousiaste leden van het Davidsfonds Sint-Pieters-Brugge die een ‘stukje toneel’ wilden opvoeren. Na een paar jaar vonden ze dat het tijd werd om op eigen benen te staan. Zo werd W66 een autonome toneelkring, onafhankelijk van om het even welke organisatie of strekking. De eerste 15 jaar werd met een eigen vaste regisseur gewerkt, maar spoedig bleek dat andere visies nodig waren. Verschillende regisseurs, waaronder enkele beroeps-, zorgden voor een nieuw elan. Dit leverde de kring geen windeieren op. In verschillende tornooien werd Werkgroep 66 laureaat. Het Provinciaal Tornooi wonnen we meerdere malen. In het Landjuweel werden we respectievelijk tweede en derde.

Aantrekkingspool

In het internationaal Tornooi van Elsloo, Nederland, behaalde W66 een tweede plaats. In het regelmatig terugkerende tornooi van ‘De Gouden Meeuw’ zijn onze actrices, acteurs en decormensen regelmatige winnaars. Door die successen was en is de kring nog steeds een aantrekkingspool voor acteurs en actrices. Sedert enkele decennia biedt W66 een jaarprogramma aan, bestaande uit vijf stukken. Het eerste en het laatste stuk verzorgen ze zelf. Tussenin spelen nog drie andere gastgroepen. Meestal zijn dit beroepsacteurs. Sporadisch spelen ze zelf ook een stuk tussenin, zoals in januari 2015. Werkgroep 66 is gekend voor zijn kwaliteitstoneel en organisatietalent. Vanaf het seizoen 2014-2015 starten ze met een reserveringssysteem ‘online’. Je kan de informatie en de voorwaarden vinden op         . Willy De Grande, voorzitter: “Bij deze willen wij ook hulde brengen aan onze stichter-voorzitter Wim Dauwe, die ons spijtig genoeg door een hardnekkige ziekte werd onttrokken. Hij was de bezieler van de groep en is nog steeds een voorbeeld van inzet en doorzettingsvermogen voor het dagelijks bestuur. We zijn niet van plan om deze mooie erfenis teloor te laten gaan en zetten ons in om Toneelkring Werkgroep 66 op een zo hoog mogelijk peil permanent te laten spelen!”

Praktisch

Opvoeringen gaan door in Cultureel Centrum De Dijk, Blankenbergse Steenweg 221 in 8000 Brugge.

Reservatie: 050-35.85.50 of joannabeernaert@telenet.be

Personages

Viviane, de moeder: Francine Verwee
Haar drie dochters:
Barbara: Sarah Laureyns
Karen: Rita Bossaer
Liesbeth: Greetje Golsteyn
Luc, de echtgenoot van Barbara: Ward Devriese
Sky, dochter van Barbara en Luc: Anke Deckers
Bea, de zus van Viviane: Lena Vantorre
Tom, de echtgenoot van Bea : Jos Teughels
Tommy, zoon van Bea en Tom: Simon Maricau
Dunya, de Roemeense dienster bij Viviane : Sylvie Matthijs
Steve, de vriend van Karen: Tom Devolder
Agent Jürgen Delaet: Dirk Fiems
Jacques, de man van Viviane: Jacques Debuck

1 reactie

lut
Geschreven op 2019-04-12 19:44:39
Witte donderdag, goede vrijdag en paaszaterdag is respectievelijk 18, 19 en 20 april 2019.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.