Home > Atleet Senne Vannobel en judoka en triatlete Kirina T’Jonck zijn de Diksmuidse sportkampioenen 2023

Atleet Senne Vannobel en judoka en triatlete Kirina T’Jonck zijn de Diksmuidse sportkampioenen 2023

Geschreven op 13 maart 2023 om 10:16 door Mario De Wilde

Afgelopen week werden de Diksmuidse sportkampioenen van 2022 gehuldigd. Ook dit jaar vertegenwoordigen de gehuldigden heel wat lokaal sportief talent uit onder meer de atletiek-, judo-, triatlon- en tenniswereld. Atleet Senne Vannobel en judoka en triatlete Kirina T’Jonck werden sportman en sportvrouw van het jaar, tennisser Nand Vandepoele is sportbelofte en Andy Hoedt, coach bij TC De Maene, werd gehuldigd als sportverdienste.

Sportman

Kersvers sportman van het jaar is Senne Vannobel. Senne heeft als atleet heel wat ervaring in zo goed als alle atletiekdisciplines, maar legde zich de afgelopen jaren toe op de 400 en 800 meter. In 2021 behaalde hij een vierde plaats op de 4×100 meter op de Memorial Van Damme. Vorig jaar bouwde hij verder aan zijn indrukwekkend palmares met volgende resultaten:

Brons op de 4×100 meter en de 800 meter op het BK (junioren)
Goud op de 400 meter op het provinciaal kampioenschap
Goud op de 4×100 en 4×800 meter op het provinciaal kampioenschap (junioren)
Vierde plaats op de 4×800 meter op het BK aflossing (junioren)

Sportvrouw

Kirina T’Jonck werd sportvrouw van het jaar. Kirina is een judoka in hart en nieren, en combineert haar liefde voor judo met triatlon. Ook voor Kirina was 2022 een sportief jaar met heel wat mooie prestaties. Zo werd ze derde op het provinciaal kampioenschap judo en behaalde ze tijdens het judotornooi in Moorsele en Gent en het Best Fest open water swim festival in Mallorca een zilveren plak. Dichter bij huis sleepte ze de eerste prijs in de wacht op de 24 uur van Leke. Die ereplaatsen vult ze aan met heel wat indrukwekkende top 5- en top 10-plaatsen op verschillende wedstrijden.

Sportbelofte

Wat een jaar voor Diksmuideling en voormalig lid van TC De Maene Nand Vandepoele. Nand speelt bij TC Orscamp uit Oostkamp en kan een indrukwekkend palmares voorleggen. Afgelopen jaar werd hij Belgisch kampioen bij de U15 en U14, halve finalist in Coimbre (U14) en sleepte hij vier titels in het dubbelspel in de wacht. Kers op de taart waren de Europese kampioenschappen U14, waar hij ons land mocht vertegenwoordigen.

Sportverdienste

Sportverdienste van het jaar is Andy Hoedt. Andy is lid, trainer en coach bij tennisclub De Maene. Hij werd 15 jaar geleden bestuurslid van de tennisclub en hielp – samen met een gedreven bestuur en trainersteam – de club uitbouwen van een club met één volwassen lid tot een bloeiende club met meer dan 800 leden. Andy is sportief coördinator van de jeugdwerking en lag mee aan de basis van het oprichten van de tennisschool. Zijn inzet heeft een grote impact op het Diksmuidse sportleven. Naast het vele werk dat hij verzet in de lokale tenniswereld neemt de nieuwe sportverdienste deel aan heel wat lokale sportevenementen en is hij een fervent hardloper.

Sportploeg
De U11 van TC De Maene, die dit jaar provinciaal kampioen werden, sleepten de titel van sportploeg van het jaar in de wacht.

G-sport:
Jeroen Borra ging vrijdag naar huis met de titel van G-sporter van het jaar. De energieke Diksmuideling houdt van een uitdaging. Doelstellingen najagen, en zeker de beleving die daarbij komt kijken, zijn belangrijker dan het resultaat. Als G-sporter neemt hij ook regelmatig deel aan reguliere wedstrijden, zoals de kerstloop in eigen stad. In 2022 stonden onder meer sprinttriatlons, verschillende G-sport zwemwedstrijden, de kerstun in Klerken, het G-wielrennen in Jabbeke en de Special Olympics op zijn sportieve agenda.

Op de foto herken je van links naar rechts achteraan: Rik Decoster (sportraad), Schepen Katleen Winne, Jeroen Borra (G-sporter van het jaar), schepen Marc Deprez, burgemeester Lies Laridon, Senne Vannobel (sportman van het jaar), Kirina T’Jonck (sportvrouw van het jaar), schepen Marc De Keyrel, Dominique Hamelinck, Koen Vandenberghe, en Barbara Jonckheere (allen sportraad). Vooraan herken je v.l.n.r. enkele leden van de U11 van TC De Maene (Louis Van Oost, Marcel De Hantsetters en Robin Dedrie) en Andy Hoedt (sportverdienste van het jaar).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.