Home > Athora geeft zijn naam aan de Great Bruges Marathon

Athora geeft zijn naam aan de Great Bruges Marathon

Geschreven op 31 januari 2019 om 14:24 door Mario De Wilde

Op 20 oktober is heel Brugge en omstreken opnieuw in de ban van de loopsport. De derde editie van de Great Bruges Marathon breit dan een vervolg aan de eerdere twee succesvolle edities. Athora, de nieuwe aandeelhouder van Generali Belgium, geeft zijn naam aan de Great Bruges Marathon. De inschrijvingen zijn nu open! De Athora Great Bruges Marathon zag pas in 2017 het levenslicht, maar dit prachtige evenement is nu al een klassieker op de loopkalender. Net zoals de vorige editie mikt de organisatie opnieuw op 6000 deelnemers, waardoor de Athora Great Bruges Marathon opnieuw de tweede grootste marathon van het land zou zijn. Naast de populaire marathon staat er ook opnieuw een halve marathon op het programma. Ook wandelaars zijn welkom op 20 oktober. Zij kunnen deelnemen aan de halve marathon én er is de speciale family walk van 8 km. Tot vorig jaar was verzekeringsmaatschappij Generali Belgium de titelsponsor van het event. Begin dit jaar ging Generali Belgium over in de handen van de verzekeringsgroep Athora. In juni 2019 verandert de maatschappij officieel in Athora Belgium. “Onze naamsverandering is gepland voor later dit jaar, zegt Dorsan van Hecke, CEO Generali Belgium, maar vandaag linken we alvast onze nieuwe naam aan het event. De Athora Great Bruges Marathon wordt opnieuw een event waarbij we 6000 sportievelingen bereiken, waaronder 350 medewerkers en makelaars.”

VOOR LOPERS, WANDELAARS & FOODIES

De deelnemers zullen speciaal en culinair in de watten gelegd worden. Brugge staat immers symbool voor een bourgondische levensstijl. Aan culinaire ontdekkingen onderweg dan ook geen gebrek! Aan de finish is er bovendien een unieke foodmarket voor de deelnemers. De Athora Great Bruges Marathon is immers niet zomaar een marathon, maar één met een culinair tintje! Kersvers burgemeester Dirk De Fauw kijkt al uit naar 20 oktober. “Ongetwijfeld zal deze derde editie van de Athora Great Bruges Marathon letterlijk heel wat volk op de been brengen. Deze manifestatie is de ideale manier om op een zeer sportieve manier Brugge te (her)ontdekken”, aldus De Fauw. Schepen van sport Franky Demon prijst het veelzijdige karakter van het evenement. “De verschillende formules van de Athora Great Bruges Marathon zorgen ervoor dat een breed publiek aan zijn sportieve trekken komt. Dat is ook de visie die we als Brugge sportstad willen uitdragen: elke Bruggeling moet zijn (favoriete) sport kunnen beoefenen.”

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor de derde editie van de Great Bruges Marathon kan vanaf vandaag, donderdag 31 januari, 11u via www.athoragreatbrugesmarathon.com.

Meer info:

www.athoragreatbrugesmarathon.com
www.facebook.com/Great-Bruges-Marathon

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.