Home > Assistentiewoningen aan zorgcampus Langemark-Poelkapelle: bouw van 33 assistentiewoningen

Assistentiewoningen aan zorgcampus Langemark-Poelkapelle: bouw van 33 assistentiewoningen

Geschreven op 11 april 2022 om 19:22 door Mario De Wilde

Het lokaal bestuur verkocht vorig jaar – mei 2021 – een perceel grond naast de zorgcampus in de Lekkerboterstraat aan vzw Community Building, die er een residentie met 33 assistentiewoningen op gaat bouwen. De samenwerking tussen het lokaal bestuur en Community Building wordt nu verder uitgediept. Woonzorgcentrum De Boomgaard zal woonassistenten ter beschikking stellen van de residentie, waardoor er zorg om maat kan worden aangeboden. Ook sluit de residentie aan op het oproepsysteem en crisisinterventie van het woonzorgcentrum.

Community Building is een toonaangevende zorgontwikkelaar gespecialiseerd in assistentieflats. Haar expertise in de ouderenzorg is opgebouwd vanuit de ontwikkeling en de exploitatie van diverse woon- en zorgcentra. Ondertussen heeft ze projecten gerealiseerd in Brugge, Gent, Harelbeke, Poperinge, Beernem, Westouter en binnenkort ook in Langemark-Poelkapelle met de bouw van residentie Wildertuin.
De residentie zal 33 energiezuinige woonunits hebben met 1- en 2- slaapkamerappartementen met volledig uitgeruste keukens en badkamers. Elke assistentiewoning is voorzien van een zongericht terras. Alle gelijkvloerse appartementen zullen over een afgesloten privétuin met weinig onderhoud beschikken. Een assistentiewoning kan je kopen (reeds vanaf € 175.000 excl. 12% btw) of huren (reeds vanaf € 24 per dag incl. basisdienstvergoeding).

Residentie Wildertuin wordt gebouwd naast zorgcampus Langemark-Poelkapelle. Dit zorgt ervoor dat koppels waar één van beiden een hoge zorggraad heeft, toch dichter bij elkaar kunnen blijven wonen. De residentie en de zorgcampus zullen samenwerken om bewoners een kwalitatieve zorg- en dienstverlening te kunnen geven. Zo zal de zorgcampus woonassistentie voorzien, waardoor we zorg “à la carte” kunnen aanbieden. Woonassistenten zorgen voor een goede afstemming met de verschillende diensten die de zorgcampus en het lokaal bestuur rijk zijn: maaltijden (ofwel in het dorpsrestaurant ofwel aan huis geleverd), poetshulp, technische hulp, kapper, pedicure, kiné, en veel meer. Wanneer de zorgnood verhoogt, kan de zorgcontinuïteit voorzien worden naar het dagverzorgingscentrum of woonzorgcentrum.
Bijkomend sluit residentie Wildertuin aan op het oproepsysteem en crisisinterventie van het woonzorgcentrum. 24/24 en 7/7 kunnen zorgkundigen vanuit het woonzorgcentrum, op een steenworp afstand, opgeroepen worden in een assistentiewoning.

Op foto 1 herken je vlnr: Laurent Hoornaert, Maarten Criem, Stephanie Vantomme, Heidi Coppenolle, Pieter Declerck, Dominique Cool, Peter Vantomme en Jean-Marie Callewaert.

Op deze locatie zal residentie Wildertuin gebouwd worden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.