Home > Asseneedse wielrenster Lotte Kopecky nieuwe ambassadrice van Breitling

Asseneedse wielrenster Lotte Kopecky nieuwe ambassadrice van Breitling

Geschreven op 25 april 2024 om 07:05 door Mario De Wilde

Het Zwitserse horlogemerk Breitling, dat dit jaar zijn 140-jarige bestaan viert, heeft altijd al nauwe banden onderhouden met de sportwereld, en dan vooral met de wielersport. Al sinds de jaren vijftig is het merk de officiële tijdwaarnemer van de grootste wedstrijden op de wielerkalender, waaronder de Ronde van Frankrijk en de Giro d’Italia. Het lag dan ook voor de hand om een samenwerking aan te gaan met Lotte Kopecky: een eminente sportvrouw die steeds vaker op het hoogste schavot staat en deze zomer in Parijs op Olympisch goud jaagt.

De sportwereld was voor horlogemerken altijd al een grote inspiratiebron. Allebei worden ze steevast gedreven door een drang naar precisie en uitmuntendheid en de vastberadenheid om jezelf te blijven overtreffen. Die waarden brachten ook Lotte Kopecky en Breitling bij elkaar, een horlogemerk dat nauw verbonden is met sportiviteit, maar ook met iedereen die een actief leven leidt. Lotte Kopecky is niet alleen een van de beste sportvrouwen ter wereld in haar discipline, ze is ook een elegante jonge vrouw die helemaal mee is met haar tijd.

Voor een perfecte match is er net die ene vonk nodig die het verschil maakt. En die was er ontegensprekelijk tussen Breitling en Lotte Kopecky. Haar uitgesproken enthousiasme overtuigde de verantwoordelijken van het merk meteen: Kopecky is dé juiste persoon om de codes en filosofie van Breitling uit te dragen, maar tegelijk ook om het uitgebreide aanbod van dameshorloges te belichamen. Of zoals ze het zelf verwoordt.

Lotte Kopecky is geboren in 1995 in Rumst en rijdt voor Team SD Worx-Protime. Met de jaren baande ze zich een weg naar de absolute top in haar discipline, met veel moed en vastberadenheid, maar ook met een zekere nederigheid die alleen de allergrootste atleten in huis lijken te hebben.

Kopecky is met twee overwinningen in de Ronde van Vlaanderen mederecordhoudster, ze won de mythische kasseikoers Parijs-Roubaix, tweemaal de Strade Bianche en de Omloop Het Nieuwsblad. In 2023 schreef ze de Ronde van Vlaanderen op haar naam, veroverde ze de prestigieuze groene trui in de Ronde van Frankrijk en goud in de wegrit op het WK wielrennen in Glasgow. Haar fantastische seizoen werd bekroond met een waaier van sportonderscheidingen, waaronder die van Belgisch Sportvrouw van het jaar. Ook dit jaar blijft ze haar ongelooflijke palmares uitbreiden, met overwinningen in de UAE Tour, de Strade Bianche en Parijs-Roubaix.

In het baanwielrennen is ze regerend wereldkampioene op weg, in de puntenkoers en de afvalling. En deze zomer zal heel België de adem inhouden tijdens de Olympische Spelen in Parijs.

Bernard Hertoghe, algemeen directeur van Breitling Belux, zegt: “Ik sta niet alleen vol bewondering voor het ongelooflijke palmares van Lotte Kopecky, ik ontdekte ook een jonge vrouw met veel passie en vrouwelijkheid, die het merk nog voor onze eerste ontmoeting al uitstekend kende. Ook was ik bij haar recente overwinning in Parijs-Roubaix een bevoorrechte getuige van haar engagement tegenover Breitling.

Tussen de aankomst en de podiumceremonie deed ze meteen al haar horloge om haar pols, hoewel ze amper een paar minuten tijd had om te bekomen van haar inspanningen. Momenteel draagt ze de Super Chronomat Automatic 38 in staal en roodgoud. Ze koos voor dat model omdat het karakter heeft en perfect aansluit bij haar persoonlijkheid. Dit horloge straalt net als Lotte tegelijk sportiviteit en elegantie uit. Ik hoop echt dat dit unieke partnerschap uitgroeit tot een samenwerking op lange termijn.”

Lotte Kopecky voegt zich zo bij twee andere wielrenners die ook ambassadeur zijn van Breitling in België: Jasper Stuyven en Elke Bleyaert. Samen vormt het trio een geweldige cycling squad met een passie voor het merk. “Ik ben heel vereerd de Breitling-familie te kunnen vervoegen als ambassadeur, een uniek merk dat door de 140 jaren van zijn geschiedenis zijn authenticiteit mooi heeft weten te bewaren.”

 

1 reactie

Joe
Geschreven op 2024-04-30 10:12:46
In het artikel : " Op de baan ( wat eigenlijk " de piste " is ) is ze wereldkampioene op de weg " ... Wat is het nu ? De weg = op straat ..de baan = op de piste . Ik weet dat Lotte in beide disciplines wereldkampioene is , maar ge kunt niet én op de weg én op de baan op hetzelfde tijdstip winnen .. Of zie ik dat verkeerd ? Groeten JOE .

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.