Home > Artcurial lanceert nieuw initiatief in Knokke-Heist met grote te ontdekken kunstkleppers

Artcurial lanceert nieuw initiatief in Knokke-Heist met grote te ontdekken kunstkleppers

Geschreven op 6 juli 2020 om 19:00 door Mario De Wilde

Deze maand juli lanceert Artcurial een nieuw initiatief aan de Belgische kust. Het huis strijkt deze zomer neer in de badplaats Knokke-Heist waar ze tot 26 juli een buitengewone tentoonstelling organiseert. Van Pop Art tot de hedendaagse scene, van de Verenigde Staten tot Benin over Frankrijk en België, zorgt A Summer Exhibition voor een dialoog tussen Andy Warhol, Richard Pettibone en Evelyn Axell, Walter Leblanc en Robin Rhode, Keith Haring en Mode Muntu…

Het is gedurfd van Artcurial om naast grote namen ook werk te tonen van kunstenaars die dringend herontdekt dienen te worden, zoals Jean Degottex, Proweller, Gilles Aillaud. De tentoonstelling zet ook volop vrouwen in de spots, zoals Evelyn Axell en kleppers zoals Louise Bourgeois, Tracey Emin en Arpaïs Dubois. Opmerkelijk zijn ook de mooie, originele pagina’s van Hergé aan wie Artcurial een veiling wijdt in november in Parijs.

Aude de Vaucresson, specialist Post War & Contemorary van Artcurial België over het project: “Sinds Artcurial aanwezig is in België, organiseert het elk jaar de bekende “Artcurial Cup” in de Royal Zoute Golf Club en sponsort het huis Les Amis du Zoute. Knokke is altijd al een badplaats geweest met oog voor kunst: Magritte en Delvaux in het Casino, Keith Haring en Niki de Saint-Phalle bij de familie Nellens. Dit traditie zet zich tegenwoordig verder door de opvallende stijging van toonaangevende galeries. Het leek ons belangrijk om, na maanden van lockdown, er terug te zijn voor onze klanten en hen iets nieuws voor te stellen, een ander project, een tentoonstelling omdat heel wat Belgen deze zomer in Knokke zullen zijn.”

De tentoongestelde kunstenaars
Gilles Aillaud
Arpaïs Du Bois
Evelyne Axell
Georg Baselitz
Louise Bourgeois
Pol Bury
Tony Cragg
Jean Degottex
Tracey Emin
Jean Fautrier
Sam Francis
Gilbert & Georg
Guardi Francesco
Keith Haring
Hans Hartung
Romuald Hazoumè
Hergé
Yves Klein
Walter Leblanc
Mode Muntu
Claudio Parmiggiani
Richard Pettibone
Emmanuel Proweller
Robert Rauschenberg
Robin Rhode
Amadou Sanago
Martin Szekely
Andy Warhol
Tom Wesselman
Wols

TENTOONSTELLING tot zondag 26 juli van donderdag tot zondag van 11 tot 18 uur
Maurice Verbaet Gallery Zeedijk 738
8300 Knokke-Heist
0499 97 91 88
belgium@artcurial.com

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.