Home > Arbeider in Roeselare in levensgevaar nadat hij met hoofd klem raakt tussen hoogtewerker

Arbeider in Roeselare in levensgevaar nadat hij met hoofd klem raakt tussen hoogtewerker

Geschreven op 21 februari 2024 om 16:24 door Mario De Wilde

In de gloednieuwe bedrijfssite van keukenbouwer Kaster, op het Krommebeekpark in Roeselare, gebeurde gisteren een ernstig arbeidsongeval. Het slachtoffer was in het gebouw aan het werk met een hoogtewerker toen rond 10.30 uur plots iets verkeerd liep. In de korf van het werktuig raakte de man met zijn hoofd plots geklemd tussen de muur en de hoogtewerker. Arbeiders die ook aan de slag waren in het gebouw merkten dat op en sloegen alarm. Ze slaagden erin het slachtoffer naar beneden te brengen voor de hulpdiensten er waren. De 20-jarige man uit Lichtervelde werd gereanimeerd en vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht. Dinsdag kort na de middag vocht het slachtoffer nog voor zijn leven.

Volgens het parket bleef de man met zijn kledij haperen aan de hoogtewerker. Hierdoor werd hij naar boven getrokken en raakte geklemd met zijn hoofd. “De man wou wellicht zijn hoogtewerker wat verrijden, maar geraakte daarbij geklemd tussen een muur en het gevaarte. Toen andere aanwezigen in het gebouw opmerkten wat er aan de hand was, werden de hulpdiensten onmiddellijk verwittigd. Hij werd in levensgevaar naar het ziekenhuis overgebracht”, aldus het parket.

De arbeiders die vlakbij waren toen het ongeval gebeurde, kregen pyschologische bijstand door een gespecialiseerd team van de politie. Het arbeidsauditoraat stelde een deskundige aan om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. De plaats van het drama werd in beslag genomen. Met dank aan Mandelnieuws/ Foto Bert Feys

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.