Home > Antwerp vergalt het 125-jubileum van Cercle Brugge en wint op diefje met 0-1

Antwerp vergalt het 125-jubileum van Cercle Brugge en wint op diefje met 0-1

Geschreven op 21 april 2024 om 21:15 door Mario De Wilde

Op de 125ste verjaardag van de Vereniging stond deze middag de topper tegen Antwerp op het programma. Cercle kreeg vooral in de eerste helft veel kansen, maar kreeg de bal er niet in. In de tweede helft slaagde Antwerp daar wel een keer in en had Cercle geen antwoord meer. Het eindigde op een onverdiende 0 tegen 1.

Het vuurwerk en de tifo voorafgaand aan de match inspireerden Cercle om Antwerp in de openingsminuten goed op eigen helft terug te drukken. De eerste kans was echter voor de bezoekers. Warleson voorkwam dat Balikwisha de bezoekers op voorsprong kon brengen en ook bij de hoekschop die erop volgde stond de doelman pal. Het eerste gevaar van de thuisploeg kwam er dan via Augusto. Op voorzet van Siquet kon hij niet genoeg kracht op zijn kopbal zetten om Lammens in moeilijkheden te brengen.

Na een klein kwartier lag de wedstrijd even stil omdat Utkus verzorging moest krijgen na een botsing met Janssen. De centrale verdediger kon niet verder en moest vervangen worden door Francis. De wedstrijd leek daarna even tijd nodig te hebben om weer op gang te komen tot Janssen na een counter van Antwerp plotseling alleen voor Warleson verscheen. De doelman pakte uit met een geweldige reflex om de achterstand te voorkomen.

Die grote kans heeft Cercle wel wakker geschud, want daarna werd de Vereniging ook opnieuw gevaarlijk. Augusto kapte zichzelf vrij om te trappen, maar zijn schot vloog over. Antwerp loerde ondertussen op de tegenaanval. Vanop rechts schakelden ze gevaarlijk om, om vervolgens Janssen te bereiken in het centrum. Zijn schot was te zacht om de bal voorbij Warleson te krijgen. Weer meteen naar de overkant dan, waar Somers achteruit kon koppen naar Francis. Zijn poging vanop de rand van de zestien werd uit de hoek gehaald door Lammens.

Na die periode waarin de wedstrijd vlot op en af ging volgde er even een rustmoment. Totdat in het slot van de eerste Cercle opnieuw kon drukken en enkele kansen bij elkaar kon voetballen. Eerst was er opnieuw Augusto die aan de tweede paal niet kon binnenkoppen. Even later kon diezelfde Augusto een goede actie maken op links en de bal tot bij Denkey krijgen. De topschutter trapte naast de bal en miste zo een grote kans op de voorsprong.

Groen-zwart bleef echter tot het fluitsignaal zoeken naar de voorsprong. Augusto dook nog maar eens op aan de tweede paal, maar kon dit keer de bal niet goed genoeg onder controle krijgen om goed af te werken. Niet veel later kreeg ook Van der Bruggen nog een goede kans. Hij krulde de bal van buiten de zestien richting de winkelhaak. Velen zagen de bal al binnenvliegen, maar het afstandsschot ging centimeters naast.

Het slotakkoord van de eerste helft was wel nog voor Antwerp. Opnieuw een actie vanop rechts die eindigde bij Janssen in het centrum. Dit keer trapte de Nederlander over.

In de openingsminuten van de tweede helft kregen we het omgekeerde verhaal van de eerste helft. Antwerp leek het scherpst te beginnen, maar de eerste grote kans was voor Cercle. Minda kon richting zestien trekken en vanaf de halve maan uithalen. Zijn schot ging naast.

Pas tien minuten na rust kon Antwerp voor het eerst echt dreigen. Ejuke en Janssen leggen allebei opzij zodat de bal bij Bataille komt, die zijn schot volledig mist. Cercle reageerde kort daarna nog eens met een kans voor Augusto en kwam zelfs dicht bij een doelpunt via Denkey. De spits kreeg de bal in de voeten geduwd door Lammens, die in tweede instantie opnieuw redding bracht.

Het bleef opnieuw goed op en af gaan. Ejuke was na een een-tweetje op rechts dicht bij een doelpunt, zij het niet dat Warleson opnieuw alert stond te keepen. Cercle probeerde het aan de overkant dan nog via Somers en Ravych, maar Antwerp werd nu toch de gevaarlijkste ploeg.

Janssen kreeg veel ruimte in de zestien maar trapte naast de bal en Bataille, die kon oppikken, zag zijn poging van de lijn gekeerd. Op de hoekschop die volgde was het wel prijs. Na een kort genomen hoekschop ging Ejuke aan het dribbelen en kon hij de bal vanop rechts binnentrappen. 0-1 voor Antwerp.

Groen-zwart had daar niet echt meer een antwoord op. Op kleine kansjes voor Van der Bruggen en Olaigbe na raakte Cercle, dat wel bleef proberen, niet voorbij de Antwerpse verdediging. De bezoekers konden zelf nog dreigen via Balikwisha, die naar binnen kon komen en de bal net voorbij de verste hoek krulde. Voor het overige waren er in de tweede helft nog heel wat gele kaarten te noteren. Doelpunten kregen we niet meer en zo eindigde het 0 tegen 1.

DIGEST
Cercle Brugge: Warleson, Utkus (12’ Francis), Daland, Denkey, Augusto (71’ Lemaréchal), Minda (71’ Olaigbe), Lopes Da Silva, Van der Bruggen (83’ De Wilde), Somers, Siquet (83’ Ouattara), Ravych

Antwerp: Lammens, Wijndal, Matazo (83’ Yusuf), Balikwisha, Ondrejka (61’ Ekkelenkamp), Janssen, Ejuke, Alderweireld, Keita, Van den Bosch, Bataille

Scheidsrechter: Nathan Verboomen

Doelpunten: 66’ Ejuke

Gele kaarten: 77’ Francis, 79’ Van der Bruggen, 82’ Denkey, 87’ Daland, 87’ Balikwisha