Home > Antonio Pungitore en Giuseppa van Il Trionfo in Knokke vieren hun anniversario di matrimonio d’oro

Antonio Pungitore en Giuseppa van Il Trionfo in Knokke vieren hun anniversario di matrimonio d’oro

Geschreven op 11 augustus 2022 om 11:36 door Mario De Wilde

Eergisteren, dinsdag 9 augustus, vierden Antonio Pungitore en Giuseppa Castelluccio in alle intimiteit hun gouden huwelijksjubileum. Schepen Kris Demeyere feliciteerde het koppel bij hen thuis in Duinenwater en overhandigde hun een champagnebox namens het gemeentebestuur. Het paar heeft 2 kinderen, Agostino en Gemma en 4 kleinkinderen: Nicola, Anthony, Lisa en Matteo. Het koppel leerde elkaar kennen in 1971 op straat. Antonio stond aan het zebrapad en Giuseppina stak over… Dat was de vonk voor Antonio. Hij deed zijn recherche en kwam al snel te weten dat ze de zus van een vriend van zijn broer was. Het was direct amore appasssionato!

In 1974 nam Giuseppa het restaurant van Antonio zijn ouders in Beringen over. Antonio was vertaler-tolk en heeft 30 jaar voor justitie en onderwijs gewerkt. In het jaar ’84 werd het restaurant omwille van medische redenen verkocht, maar Giuseppa miste de horeca. Het echtpaar kwam regelmatig naar Knokke-Heist en voelde zich hier goed. Ze besloten om hier een zaak te openen. Binnen een jaar was het geklonken en in het jaar 1990 werd Il Trionfo op het Rubensplein opgestart. Daarna begonnen Antonio en Giuseppa een gloednieuwe zaak in de Parmentierlaan waar de typische Italiaanse gulheid triomfeert. Alles wat er wordt geserveerd – van de olijfolie tot de hammen en kazen, van de pasta’s tot de wijnen, draagt het di origine protetta-label. In 2015 werd Il Trionfo door de culinaire gids Gault&Millau dan ook gelauwerd als Italiaan van het Jaar. Het gastronomische restaurant behaalde dankzij La Mama aan het fornuis recent nog een score van 15,5/20 bij Gault&Millau.

Momenteel werken ze beiden als flexi in de zaak die de zoon vorig jaar heeft overgenomen. Giuseppa staat samen met haar zoon in de keuken en Antonio met de schoondochter in zaal. Ze reizen ook graag en trekken 4 keer per jaar door Italië. Antonio is als sommelier gespecialiseerd in wijnen en gaat steeds op zoek naar een vino die anders moet zijn dan alle andere. Eigenlijk is dat een algemene leuze binnen la famiglia. Ook met Il Trionfo proberen ze de warme ziel en exclusieve kwaliteit van Italië uit te stralen.

“Antonio e Giuseppa, complimenti per il tuo anniversario di matromonio. Stai facendo bene e buona fortuna. Cin cin! klinkt het enthousiast bij het Het Nieuws van West-Vlaanderen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.