Home > Anthony Wittesaele neemt op medisch advies definitief ontslag als schepen van Knokke

Anthony Wittesaele neemt op medisch advies definitief ontslag als schepen van Knokke

Geschreven op 15 januari 2024 om 11:18 door Mario De Wilde

Afgelopen vrijdag heeft schepen Anthony Wittesaele aan de voorzitster van de gemeenteraad en het schepencollege van Knokke-Heist meegedeeld dat hij na medisch advies zich verplicht ziet om zijn mandaten als schepen en gemeenteraadslid neer te leggen. Als eerste schepen was hij bevoegd voor Toerisme & Marketing, Strand & Dijk, Europese Zaken, Grensoverschrijdende Samenwerking en Lokale Economie.

Schepen Anthony Wittesaele: “Half november 2023 moest ik met spoed een openhartoperatie ondergaan waardoor ik volledig werkonbekwaam werd en nog een lang revalidatietraject af te leggen heb. Het vooruitzicht om na twee maanden afwezigheid in de tweede helft van januari 2024 mijn taken als schepen stilaan terug op te pakken, hield mij evenwel optimistisch. Ondertussen is echter pijnlijk duidelijk geworden dat een duurzaam herstel een veel grondiger aanpak van de oorzaken van mijn gezondheidsproblemen vergt en mij dwingt om snel een drastische keuze te maken en prioriteiten te stellen. Het is dan ook met heel spijt in het hart dat ik mijn mandaten als schepen en gemeenteraadslid moet neerleggen, hoe graag ik ook mijn tweede legislatuur en alles wat daarin nog gepland was, had willen afwerken. Ik kan echter niet vertrekken alvorens mijn grote waardering en respect uit te spreken voor alle mensen waarmee ik in de opeenvolgende gemeenteraden, schepencolleges en andere organen heb mogen samenwerken en alle medewerkers van de gemeente die de woorden in daden omzetten. Het was een eer en een waar genoegen dit parcours van 11 jaar met hen te mogen afleggen en Knokke-Heist en zijn inwoners te hebben kunnen dienen. Mijn focus ligt vanaf nu verder op een duurzaam herstel, en zodra mijn gezondheid het opnieuw zal toelaten, mijn beroep als notaris.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.