Home > Ann Soete 2e lijstduwer Open Vld in West-Vlaanderen, Brugge blijft prioriteit

Ann Soete 2e lijstduwer Open Vld in West-Vlaanderen, Brugge blijft prioriteit

Geschreven op 6 maart 2019 om 10:39 door Mario De Wilde

Vijf jaar nadat Bruggelinge Ann Soete (60 jaar) voor het eerst verkozen werd in het Vlaams Parlement, zal ze opnieuw terug te vinden zijn op de kieslijsten voor de Vlaamse verkiezingen van 26 mei 2019. Ann Soete: “Ik heb veel te danken Open Vld Brugge en dit is mijn manier om iets terug te doen.” Ann Soete zal als tweede lijstduwer terug te vinden zijn op de West-Vlaamse Open Vld-lijst voor het Vlaams Parlement. Open Vld Brugge levert heel wat topkandidaten voor de verkiezingen van 2019. Zo staat schepen Mercedes Van Volcem – tevens Vlaams volksvertegenwoordiger op dit moment – op plaats 3 van de Vlaamse lijst. Chris Marain staat op plaats 19, terwijl Jasper Pillen dan weer eerste opvolger is op diezelfde Vlaamse lijst. Op de lijst voor de federale Kamer vinden we dan weer Sandrine De Crom terug.
Brugse medekandidaten steunen
De initiële vraag om op de lijst te staan werd gesteld door Open Vld Brugge-voorzitter Jean-Marie De Plancke. Hij vroeg Ann Soete om op die manier de kandidaturen van de Brugse Open Vld-afdeling te ondersteunen. Lijstvormer Bart Tommelein volgde hem daarin en bood haar een lijstduwersplaats aan. “Omdat ik veel te danken heb aan Open Vld Brugge en in het bijzonder aan Mercedes Van Volcem, ben ik met veel overtuiging ingegaan op dat aanbod. De komende maanden kunnen ze dan ook één voor één op mij rekenen”
“Brugge blijft absolute prioriteit”
Ambities met haar plaats op de lijst heeft schepen Soete niet: “Mijn focus ligt nu 100% bij de Bruggelingen die me het mandaat gegeven hebben om mee hun stad te besturen. Een nieuwe termijn in het Vlaams Parlement behoort dan ook niet tot de verwachtingen. Wel hoop ik mijn opgedane ervaring met de andere West-Vlaamse Open Vld-kandidaten te kunnen delen en de kandidatuur van mijn Brugse collega’s te onderstrepen.”
De ontwerplijst van lijsttrekker Bart Tommelein moet nog ter stemming goedgekeurd worden door de leden van Open Vld . Zij kunnen tussen 12 en 18 maart hun stem uitbrengen. Daarna kan de campagne in de aanloop naar 26 mei op gang geschoten worden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.