Home > Animatoren kunnen nu al registreren voor speelpleinwerking Tistof in Wervik en Geluwe

Animatoren kunnen nu al registreren voor speelpleinwerking Tistof in Wervik en Geluwe

Geschreven op 12 februari 2024 om 11:04 door Mario De Wilde

Het lijkt nog veraf, maar binnen enkele maanden gaat de speelpleinwerking Tistof in Wervik en Geluwe terug van start. De jeugddienst start al op 14 februari met de oproep naar enthousiaste animatoren. Speelpleinwerking Tistof kende in 2023 enkele recorddagen met over de volledige zomer 315 geregistreerde kinderen. Nieuw dit jaar is dat de verloning voor de animatoren verhoogd wordt met 30%. En wie minstens 5 dagen actief is op de speelpleinwerking krijgt een gratis ticket voor Rock Op Het Plein. Zo willen we de taak animator aantrekkelijker maken.
Vrijwillig karakter.
Animator zijn op de speelpleinwerking is eerder een engagement dan een job. Vorig jaar waren er ongeveer 50 animatoren. Elke dag starten zij om 8.00 tot vaak 18.00 u ’s avonds. Na de speelpleinwerking om 16.00 u bereiden ze de volgende speeldag voor. Animatoren leren heel wat skills en vaardigheden die ze later nog kunnen gebruiken,. Jongeren voelen dat ze iets kunnen betekenen voor kinderen en doen dit met veel overgave.
Vergoeding.
Voor hun engagement krijgen jongeren een vrijwilligersvergoeding. Het college besliste om de vergoeding vanaf dit jaar serieus op te trekken. De vergoeding bleef vele jaren dezelfde. Gezien we de taak van animator willen opkrikken in het belang van de kinderen en een kwaliteitsvolle speelpleinwerking besliste het college om de verloning drastisch te verhogen. In 2024 zullen animatoren met een attest een vergoeding van 40 euro/ dag krijgen. Animatoren zonder attest krijgen 24 euro/dag.

Dat is een verhoging van meer dan 30% ten opzichte van 2023. Vroeger was dit 18 en 30 euro.
Ook nieuw dit jaar is dat er beslist is dat animatoren die minstens 5 dagen op de werking staan een gratis ticket voor Rock Op Het Plein krijgen. Naast een financiële vergoeding zijn er ook nog andere leuke voordelen. Leuke activiteiten, uitstappen, feestjes,… .
Voor wie?
Alle jongeren vanaf 15 jaar, die zin hebben in een actieve en speelse vakantie kunnen zich aanmelden vanaf 14 februari voor de speelpleinwerking. Ervaring in het werken met kinderen is niet nodig, je krijgt door de jeugddienst een korte opleiding. Aanmelden kan door te mailen naar jeugd@wervik.be Na de aanmelding zal de jeugddienst contact opnemen en zal je uitgenodigd worden voor de kick-off avond op vrijdag 3/05. Foto: stad Wervik

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.