Home > Angèle Dewulf rondt de kaap van de 100 in Blijvelde van Kortemark

Angèle Dewulf rondt de kaap van de 100 in Blijvelde van Kortemark

Geschreven op 30 mei 2022 om 11:25 door Mario De Wilde

In woonzorgcentrum Blijvelde in Kortemark heeft Angèle Dewulf recent haar honderdste verjaardag gevierd. Tot voor enkele maanden woonde deze kranige vrouw nog zelfstandig in een serviceflat. Angèle Dewulf werd geboren op 26 mei 1922. Ze groeide op in een gezin van zes kinderen, op een hoeve in Torhout nabij de grens met Kortemark waar tegenwoordig haar neef Eddy woont. Angèle heeft nog één zus in leven, maar zij woont in Canada.
Angèle liep school in Kortemark en trouwde met Willy Tempelaere. Ze gingen wonen in de Stationsstraat in het centrum van Kortemark. Angèle had er haar eigen naaiwinkeltje, Willy runde er een fietshandel. Het koppel was erg actief in het verenigingsleven en Angèle was graag bij de vele vergaderingen. Willy speelde bij de fanfare en was ook brandweerman. Angèle bleef trouw de brandweerfeesten bijwonen, ook nadat ze vroeg afscheid van Willy had moeten nemen – hij werd amper 50. Het koppel bleef kinderloos.
Angèle was graag gezien door haar familie, nichten, neven en buren. Ze was erg kindvriendelijk en graag onder het volk. Ze hielp haar zus in ’t Handelshuis, waar ‘s middags nichten en neven kwamen eten en waar ze ook regelmatig afsprak met haar vriendinnen.
Jarenlang heeft Angèle gezorgd voor haar schoonmoeder, die naast haar woonde. Angèle verhuisde na het overlijden van haar schoonmoeder naar een kleinere woning op de Markt. In maart 2012 verhuisde ze, op haar 90e, naar een serviceflat. In september 2021 na ze haar intrek in wzc Blijvelde. Ze wordt er omringd met de beste zorgen en geniet van de vele bezoekjes van haar familie.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.