Home > Andy Vantomme en Jürgend Delbarge zijn de nieuwe zaalverantwoordelijken voor OC’s in Beerst en Esen

Andy Vantomme en Jürgend Delbarge zijn de nieuwe zaalverantwoordelijken voor OC’s in Beerst en Esen

Geschreven op 16 december 2022 om 10:08 door Mario De Wilde

De ontmoetingscentra van Beerst en Esen hebben een nieuwe zaalverantwoordelijke. Voor OC Ter Zaele in Beerst is dat Andy Vantomme, Jürgend Delbarge is de nieuwe zaalverantwoordelijke van OC Ingelram in Esen.

Jürgend Delbarge

Sinds eind oktober is Jürgend Delbarge de zaalverantwoordelijke van het ontmoetingscentrum in Esen. Hij doet dit samen met zijn vrouw Veerle. “We hebben samen de keuze gemaakt omdat wij het belangrijk vonden voor Esen dat de verantwoordelijke voor de zaal in Esen woont”, vertelt Jürgend. “Het is in de eerste plaats beter voor de praktische regelingen, het garandeert ook meer dat onze zaal in een goede staat verkeert en helpt ook mee voor de verdere uitbouw van het verenigingsleven in ons dorp, wat heel belangrijk is.”

Actief verenigingsleven

Jürgend is vrij actief binnen het verenigingsleven. Hij is voorzitter van de plaatselijke Gezinsbondafdeling, lid van het bewonersplatform en coördinator van de psycho-sociale hulpverlening bij rampen. Zijn vrouw Veerle is ook actief maar werkt eerder achter de schermen. Zij houdt zich vooral bezig met de administratieve kant voor de Gezinsbond en steekt een handje toe waar nodig.

Bedankt Jan!

Aan de start van een nieuwe zaalverantwoordelijke is onlosmakelijk ook een afscheid verbonden. Meer dan dertig jaar lang stond Jan Vercruysse in voor deze taak, samen met zijn vrouw Lieve. Sinds 1 mei ging hij met pensioen nadat hij 41 jaar lang voor de klas stond in Klavertje Vier Esen. Jan Vercruysse: “Toen ik begon als zaalverantwoordelijke was er nog geen sprake van het ontmoetingscentrum. De turnzaal (en refter) van de school werd ook gebruikt door de Esense verenigingen. Mijn voornaamste motivatie was om ervoor te zorgen dat de afspraken tussen de school en de verenigingen werden nageleefd.” Na de renovatie van de school in 2010 werd de zaal vaker gereserveerd, kort daarna kon je de zaal ook privé huren wat de zaalbezetting druk maakte. “Ondanks de drukke planning kan ik toch zeggen dat het me steeds lukte om ervoor te zorgen dat zowel school als huurders tevreden konden zijn met de toestand van de infrastructuur.”

Beerst

Kersverse zaalverantwoordelijke van Beerst Andy Vantomme woont dan wel in Esen, maar groeide op in Beerst en kent het dorp als z’n broekzak. Vanuit de motivatie om graag iets te betekenen voor zijn stad en de inwoners heeft hij de taak als zaalverantwoordelijke op zich genomen. “Ik heb van de samenhorigheid in onze stad al eens kunnen proeven als vrijwillig medewerker in het vaccinatiecentrum toen wij verplicht onze zaak moesten sluiten. Aanvankelijk had ik mijn aanvraag gedaan voor OC Ingelram, maar met volle goesting kon ik sinds 1 december starten in Beerst, waar ik heel wat mensen ken en hopelijk ook nieuwe mensen leer kennen en hen wegwijs kan maken in OC Ter Zaele”, zo vertelt Andy Vantomme.

Dankjewel Wim!

Wim Vandenberghe was 8,5 jaar lang de zaalverantwoordelijke van ontmoetingscentrum Ter Zaele in Beerst. “Je moet zowel diplomaat als scheidsrechter zijn en tussen de mensen willen staan (en niet erboven). Er komt heel wat bij kijken: planning, communicatie, maandelijkse rapporteringen, jaarlijkse inventaris, mankementen melden, … Het is belangrijk om een goeie planning en afspraken te maken met alle betrokkenen. In Beerst maken twee scholen ook gebruik van de zaal”, zo vertelt Wim.

Overzicht zaalverantwoordelijken

Diksmuide telt 11 ontmoetingscentra waar er telkens iemand verantwoordelijk is voor de zaal. Een overzicht vind je via https://www.cckruispunt.be/zaalverhuur. Een zaalverantwoordelijke zorgt voor een goed contact met de gebruikers van de zaal en controleert of de zaal en alle apparaten in orde worden achtergelaten. Hij/zij beheert ook de sleutel en staat in voor de ontvangst van de gebruikers. De zaalverantwoordelijke signaleert ook tekortkomingen aan de stadsdiensten, zodat zij dit tijdig kunnen oplossen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.