Home > Ambassadeurprijs Trekkersgroep Fair Trade Knokke voor Immo Van De Walle

Ambassadeurprijs Trekkersgroep Fair Trade Knokke voor Immo Van De Walle

Geschreven op 15 februari 2021 om 09:39 door Mario De Wilde

De Trekkersgroep Fair Trade Gemeente Knokke-Heist reikte afgelopen vrijdag de Prijs Fair Trade Ambassadeur uit. De prijs ging deze keer naar Immo Van de Walle gelegen aan de Zeedijk-Albertstrand 506 in Knokke-Heist. De Prijs Ambassadeur van Fair Trade Gemeente werd al voor de vierde maal uitgereikt, In 2019 kreeg het For Freedom Museum de prijs, In 2018 Jeugdclub ‘t Verzet en in 2017 ontving Dirk Roels, zaakvoerder van CaféCultuur, voor de 1e maal de titel FTG Ambassadeur.

Eerlijke handel gebruikt handel als hefboom voor ontwikkeling en het wegwerken van ongelijkheden. Zijn voornaamste kenmerk is de eerlijke prijs die aan de lokale producenten (hier bij ons alsook in het Zuiden)  wordt betaald waardoor ze een eerlijk inkomen hebben en toegang tot sociale basisdiensten (opleiding, gezondheid …). Kortom, fair trade beoogt een beter leven en betere werkomstandigheden, vooral in de ontwikkelingslanden, maar dus ook hier bij onze lokale landbouwers en eerlijke producenten. Bovendien past eerlijke handel alsmaar strengere milieucriteria toe, zoals het verbod op ggo’s (genetisch gemodificeerde organismen) en op het gebruik van gevaarlijke chemische producten.
Motivatie
Immo Van de Walle is als gekend immobiliënkantoor in Knokke-Heist een vaste waarde. De zaakvoerders en het personeel gebruiken consequent Fair Trade producten bij hun contacten met klanten in verkoop, verhuur van vakantiewoningen, beleggen van vergaderingen bij syndic en relatiegeschenken. Ze doen dit heel bewust en mogen hierbij dan ook een voorbeeld zijn. Alle vrijwilligers van de FTG Trekkersgroep bleken het unaniem eens over de Ambassadeurskeuze van dit jaar. Een bijzondere oorkonde werd dan ook overhandigd en die krijgt een plaats in de kantoren van Immo Van de Walle.
Knokke-Heist doet het
De gemeente Knokke-Heist zelf draagt op een concrete manier bij tot een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden én de duurzame producent in het Noorden, hier dus. Samen met FTG-Ambassadeurs zoals immo Van de Walle wil de trekkersgroep mensen warm blijven maken voor eerlijke handel voor lokale, duurzame, eerlijke producten met een eerlijke prijs voor de producent!

Op de foto de familie Van de Walle met de oorkonde, omringd door enkele vrijwilligers van de FTG Trekkersgroep (Ria Blondeel, Dominiek Segaert, schepen Kathleen van der Hooft), alles met respect voor de geldende coronamaatregelen.

De volledige FTG Trekkersgroep bestaat uit:

Jasmijn Cabooter, Ria Blondeel, Katleen Valcke, Christine De Meulder, Marie Devreese, Monique Delooze, An Cattoor, Sylvia De Groote, Johan Cabooter, Johan Vermeille, Jean-Pierre Wanquet, Stephan Comer, Marc Vandenbrande en Dominiek Segaert.

De groep krijgt de volledige steun van het Gemeentebestuur Knokke-Heist en heeft als raadgever ook schepen van ontwikkelingssamenwerking Kathleen van der Hooft.

2 reacties

Maurissen Hilde
Geschreven op 2021-02-15 23:12:23
Proficiat met jullie prijs als ambassadeur. Wij hebben altijd graag van jullie gehuurd. Ik hoop dat ik dit jaar weer mag komen genieten. Ik heb spijtig genoeg nog niets kunnen vastleggen, alles hangt af van de toestand van mijn mama. Ze is ondertussen 90j geworden. 🍾🥂👍👍👍👏👏👏👏🥇🥇🥇
Buyens Bea
Geschreven op 2021-02-15 19:08:13
Proficiat aan de familie én vooral Immo Van de Walle. Zij zijn zeer bewust bezig met milieu én natuur, een visie die zij zowel in eigen familie én vooral met de mensen en klanten delen . Echt een voorbeeld voor alle mensen die handel drijven en nieuwe handelszaken opstarten . Zo kunnen we samen meehelpen aan een Faire verdeling tussen arm en rijk,maar vooral respect voor Faire produkten .

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.