Home > Alweer flinke buit voor Vaste Vuist Lauwe tijdens provinciale voorrondes in Nazareth

Alweer flinke buit voor Vaste Vuist Lauwe tijdens provinciale voorrondes in Nazareth

Geschreven op 7 maart 2023 om 08:33 door Mario De Wilde

Afgelopen weekend vond in Nazareth de tweede provinciale voorronde toestelturnen meisjes plaats. Sportgroep Vaste Vuist Lauwe vzw zakte met 14 gymnasten af naar deze voorronde. Voor de B Juniores (B14-15) en Seniores (B16+) was het de eerste provinciale voorronde, ze streden er ook onmiddellijk voor de West-Vlaamse titel. De meisjes B10 en B12 kwamen voor de tweede keer dit seizoen in actie. Zij namen hier deel om hun puntennorm (dit moeten ze op twee van de drie voorrondes behalen) als selectie voor het Vlaams Kampioenschap te turnen.

Op zaterdag kwamen 9 gymnasten van Vaste Vuist Lauwe aan de beurt. Julie Stragier viel op het laatste moment nog af door een val op training. De junioren, Lou De Rudder, Emme D’Helft, Jelke Van Meenen en Gitta D’hooghe begonnen hun wedstrijd aan de balk. De zenuwen namen bij allen de overhand, maar ze slaagden er nadien alle vier in om hun wedstrijd sterk verder te zetten. Ondanks enkele foutjes behaalden ze allen een mooi resultaat. Lou werd knap 2de op het West-Vlaams kampioenschap. In de allround competitie werd Lou 4de, Jelke 11de, gevolgd door Gitta 18de en Emme 23ste.

Nadien was het de beurt aan de senioren. Vaste Vuist Lauwe werd er vertegenwoordigd door Verhaeghe Lise, Beke Shanys, Mouton Louise, Dejonghe Anke en De Gryse Rachel. Ook zij toonden nieuwe elementen tijdens hun eerste wedstrijd, al gebeurde niet alles foutloos. Er is dus nog marge om te groeien in dit wedstrijdseizoen. Toch was het gevoel en het resultaat over het algemeen heel positief. Lise Verhaeghe werd beloond met een bronzen medaille op het West-Vlaams kampioenschap. In de allround competitie werd Lise 5de, Rachel 6de gevolgd door Anke Dejonghe, die na enkele jaren gestopt te hebben haar comeback realiseerde, als 16de. Shanys werd 22ste en Louise Mouton werd 29ste op 36 deelnemers.

Op zondagochtend was het de beurt aan Emma Theys (B10) om haar tweede voorronde van het seizoen te turnen. Door zeer stabiel en foutloos te turnen, behaalde ze voor de tweede keer op rij een gouden brevet. In de namiddag was het de beurt aan Eloïse Bailleul, Cammie Debaveye, Yinthe Strypsteen en Esmée Werbrouck (B12). De meisjes waren allen zeer gemotiveerd en lieten mooie oefeningen zien. Allround werd Esmée knap 2de, Cammie 5de, Eloïse 8ste en Yinthe 21ste. In totaal namen er bij de B12 maar liefst 50 gymnasten deel.

De volgende provinciale voorronde is wat verder van huis. In het weekend van 18 en 19 maart trekken de meisjes naar de andere kant van Vlaanderen om hun selectie voor het Vlaams kampioenschap binnen te halen, mocht dit nog niet gebeurd zijn. Ook de meisjes B11, die dit weekend geen wedstrijd hadden, zullen in Hasselt aanwezig zijn. Foto: Vaste Vuist Lauwe

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.