Home > Als het van Amanda Browder afhangt, gaat heel Brugge aan het naaien

Als het van Amanda Browder afhangt, gaat heel Brugge aan het naaien

Geschreven op 16 september 2020 om 12:23 door Mario De Wilde

Van 8 mei tot 26 september 2021 wordt Brugge opnieuw gaststad voor hedendaagse kunst en architectuur. Tijdens de derde editie van Triënnale Brugge, het driejaarlijkse kunstenparcours, stellen 12 kunstenaars en architecten nieuwe, tijdelijke installaties voor in de historische kern van de werelderfgoedstad. Deze derde editie koos voor TraumA als overkoepelend thema en verlegt de focus van de publieke openbare ruimte naar enkele verborgen dimensies van de stad en haar inwoners.

Triënnale Brugge is een thematische tentoonstelling met creaties van kunstenaars en architecten in de publieke ruimte. Triënnale Brugge 2021 opteert voor een meerstemmig discours, met ruimte voor verbeelding, schoonheid, duisternis en participatie.

Een van de deelnemende kunstenaars, de Amerikaanse Amanda Browder, maakt grote textielinstallaties samen met de plaatselijke bevolking. Vanaf 20 september kan iedereen resten stof doneren in één van de verzamelboxen in de Brugse bibliotheken, bij In&Uit of in het Huis van de Bruggeling. Deze stofresten worden in het voorjaar van 2021 tijdens een aantal naaidagen aan elkaar gestikt. Iedereen die zin heeft, kan op deze dagen samen met de kunstenares de stof ordenen, aan elkaar pinnen en stikken tot één groot kunstwerk. Je hoeft geen kennis of ervaring te hebben met naaien. Alles wordt ter plaatse uitgelegd. Ook kinderen zijn welkom onder begeleiding van een volwassene.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.