Home > Alles in de weer om Brugse zwembaden te laten heropstarten

Alles in de weer om Brugse zwembaden te laten heropstarten

Geschreven op 14 mei 2020 om 11:31 door Mario De Wilde

De drie Brugse publieke zwembaden kijken uit naar een heropstart en gaan tegemoetkomen aan hun vaste klanten. De geldigheidsdatum van de lopende abonnementen en beurtenkaarten in de Brugse zwembaden wordt verlengd met de duur van de sluiting door corona.  Op vrijdag 13 maart sloten de drie openbare zwembaden hun deuren en er is voorlopig nog geen zicht op een eventuele heropening. Het zwemwater wordt dan wel zeer strikt ontsmet waardoor virussen geen kans maken; het is vooral de omgeving van de kleedkamers die een knelpunt vormt om gebruik te kunnen toestaan. In afwachting van een heropening werden in de zwembaden diverse werken uitgevoerd en werd ook nagedacht over de heropstart. “De zwembaden in Brugge lokken op jaarbasis vele tienduizenden bezoekers. We vinden het dan ook belangrijk om in deze moeilijke periode een stand van zaken te geven, zodat de vele zwemmers wat meer duidelijkheid krijgen over de werking van de baden”, zegt schepen van Sport Franky Demon. “Er is eerst en vooral consensus om in alle drie de baden de zwemabonnementen te verlengen voor de duur van deze coronacrisis. Ik kan ook meegeven dat er in de drie zwembaden gewerkt is om de jaarlijkse sluiting voor onderhoud, die later op het jaar gepland was, op te schuiven of zelfs volledig te schrappen.”
Jan Guilini en Interbad
Het personeel van Interbad en Jan Guilini, de baden die worden geëxploiteerd door Farys, bleef aan het werk: de jaarlijkse grote kuis werd vervroegd, schilderwerken uitgevoerd en ook de personeelsruimte van Interbad werd intussen grondig aangepakt. “Bij heropening van Interbad worden ook de publieke openingsuren verruimd”, zegt schepen Demon. “Het zwembad opent dan haar deuren terug op zaterdagmorgen van 7-12 u en ook op woensdag tussen 16u -18.45u zal er gezwommen kunnen worden. Het publiek zal op weekbasis dus 8 uur meer kunnen zwemmen.” Met deze verruiming spelen de besturen van Brugge en Damme in op de vraag van het publiek: zaterdagmorgen en woensdagmiddag zijn immers populaire momenten om met het gezin te zwemmen.  Deze verruiming komt er doordat de zwemschool Swimcool haar zwemuren op zaterdagmorgen en woensdagmiddag verplaatst van Interbad naar het zwembad KTA. Op die manier behouden kinderen enerzijds de kans op een goeie en kwaliteitsvolle zwemopleiding en anderzijds creëren we ruimere openingsuren van zwembad Interbad. Hiermee wordt het zwembad van het KTA beter benut. De stad Brugge heeft immers een overeenkomst met het KTA om de aanwezige schoolsportinfrastructuur, waaronder dus ook het zwembad, naschools ter beschikking te stellen van sportclubs.
Lago Olympia
“Ook in Lago werd niet stilgezeten en wordt al concreet uitgekeken naar een heropstart”, zegt schepen Demon. “Ik laat centrumverantwoordelijke Bart Dupon graag een update geven over het grootste Brugse zwembad.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.