Home > Alle werken in Brugse Buiten Boeverievest zijn einde deze week afgerond. Werken in de Singel uitgesteld

Alle werken in Brugse Buiten Boeverievest zijn einde deze week afgerond. Werken in de Singel uitgesteld

Geschreven op 13 juli 2022 om 09:39 door Mario De Wilde

De werken aan de Buiten Boeverievest in Brugge, die sinds februari door aannemer Mahieu werden uitgevoerd, lopen op hun einde. Eind deze week zijn alle werken afgerond. De werken in de Singel zijn uitgesteld door een lopend stabiliteitsonderzoek en zullen worden verdergezet nadat het volledige onderzoek is afgerond. “De werken in de Buiten Boeverievest en de Singel waren broodnodig. De omgeving was verloederd en de riolering zeer dringend aan vervanging toe. De Buiten Boeverievest werd zo goed als volledig aangepakt en binnenkort komt ook de Singel aan de beurt. Ik ben blij dat we met deze ingrepen de buurt stap voor stap terug aangenamer kunnen maken. Deze buurt is omgeven door het groen en daarmee ook een van de mooiste plekjes in onze stad,” aldus schepen van Openbaar Domein Mercedes van Volcem.

Gescheiden rioleringsstelsel

Voor de woningen van de Buiten Boeverievest werd een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Een belangrijke investering die ervoor zorgt dat het propere regenwater wordt afgekoppeld van de riolering en ter plaatse de bodem kan insijpelen. Zo worden de grondwaterreserves aangevuld. Verder gaat een gescheiden rioleringsstelsel ook wateroverlast tegen.

Wandelpad in dolomiet

De bestaande kasseien van de Buiten Boeverievest werden herbruikt. Het wandelpad vanaf de Smedenpoort tot aan de brug wordt momenteel aangelegd in dolomiet en zal op deze manier een mooi geheel vormen met de vesten. Tegen vrijdag 15 juli zal dit wandelpad afgewerkt zijn.

Picknickbanken

In deze zone werden ook twee picknicktafels geplaatst. Een mooie toevoeging zodat de Bruggeling hier kan genieten van een picknick in de buitenlucht op een van onze mooiste plekjes.

Parkeerplaatsen

De parkeerstroken langs de Buiten Boeverievest werden aangelegd in betongrasdallen met het oog op een goede infiltratie van het regenwater. De parkeerplaatsen aan het speelplein werden aangelegd in kasseien. Het verbindingspad tussen het Waterhuis en de Passantenbrug is aangelegd in dolomiet.

Speelplein

Ook het speelplein/parkgedeelte wordt volledig opnieuw aangelegd. Op donderdag 14 juli worden 2 nieuwe speeltoestellen geplaatst. Daarnaast is er ook een fietstrommel aanwezig en 11 fietsnietjes (7 ter hoogte van het park/speelplein en 4 ter hoogte van de brug aan de Singel).

Singel

Werken aan de Singel zijn uitgesteld door een lopend stabiliteitsonderzoek.
Bij de controlemetingen werd vastgesteld dat sommige huizen tot 18 cm vooruit hellen. Dit kan problemen opleveren bij graafwerken. Er werd voorgesteld om met damplanken te werken. De uitvoerbaarheid hiervan wordt momenteel verder onderzocht. De werken in de Singel zullen verder gezet worden nadat het volledige onderzoek is afgerond én we zeker zijn dat er op een veilige manier verder kan gewerkt worden. Ook de Singel wordt voorzien van een volledig gescheiden rioleringsstelsel. De rijweg van de Singel en de toegangsbrug zullen worden aangelegd in mozaiëkkeien.

Kostenplaatje

Totaalprijs Buiten Boeverievest en Singel:
806.103,05 euro excl. BTW of 905.174,54 euro incl. BTW en Brugge kreeg 100.000 euro subsidies van de Vlaamse Overheid in het kader van de veilige fietsroutes.

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.