Home > Alexander De Croo en Maggie De Block interviewen Stephanie Croes (Blackbird Brugge)

Alexander De Croo en Maggie De Block interviewen Stephanie Croes (Blackbird Brugge)

Geschreven op 12 september 2018 om 09:11 door Mario De Wilde

Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen in Brugge stellen vicepremier en minister van ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo én minister van sociale zaken en volksgezondheid Maggie De Block de Brugse onderneemster – en tevens kandidaat bij Open Vld Plus – Stéphanie Croes vragen over ondernemen en kinderopvang in Brugge! In avant-première hier alvast een flard:

Alexander De Croo : ‘ Beste Stéphanie, je bent bij vele Bruggelingen bekend als de uitbaatster van koffiebar Blackbird, dus een jonge onderneemster. Welke voorstellen zou jij hebben om het voor ondernemers makkelijker te maken in Brugge?’

Stéphanie: ‘ Alexander , de Brugse ondernemers hebben er nood aan dat de stad gaat meedenken als een start-up en mensen doet ‘goesting’ krijgen om te ondernemen! Starters/ondernemers hebben weinig tijd en zitten ‘nu’ met een idee en willen dat graag ‘nu’ uitwerken. Daarom moet Brugge werk maken van een écht ondernemerscentrum waar er een ‘ja-mentaliteit’ heerst i.p.v. een ‘neen-administratie’. Starters moeten er rechtstreeks contact kunnen hebben met één contactpersoon die hen doorheen hun hele opstart begeleidt. ‘

Wanneer minister Maggie De Block hoort dat Alexander De Croo een vraag heeft stelt ze graag ook een vraag…. ditmaal over kinderopvang in Brugge!

Maggie de Block ‘ Dag Stephanie, tof initiatief! Hoe wil je de kinderopvang stimuleren in Brugge ?’

Stéphanie : ‘ Na-schoolse opvang en vakantie-opvang moeten we gaan stimuleren door toe te passen wat ze in Knokke al doen! We willen gaan voor een uitgebreid maar bovenal betaalbaar aanbod waarbij ouders voor hun eerste kind 5euro betalen en voor een tweede 3euro. Dat zal een duwtje in de rug zijn voor jonge ouders die uit gaan werken.

Stéphanie Croes is, samen met haar echtgenoot Peter Develter, zaakvoerder van de populaire ontbijt-, lunch- en teatimezaak Blackbird op het Jan Van Eyckplein. Een jaar na de opening kregen ze reeds een Horeca Award voor klantvriendelijkste koffiehuis van België.

Hierbij de volledige opname: https://www.facebook.com/stephanie.croes.7/videos/10160962363040473/

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.