Home > Alain Wyffels aangesteld als nieuwe algemeen directeur in Zonnebeke

Alain Wyffels aangesteld als nieuwe algemeen directeur in Zonnebeke

Geschreven op 12 mei 2020 om 09:44 door Mario De Wilde

In de gemeenteraad van gisteren 11 mei werd de nieuwe algemeen directeur van Zonnebeke, Alain Wyffels, aangesteld. De eedaflegging in handen van de voorzitter, Thijs D’Alleine, staat gepland voor een extra gemeenteraad op 28 mei, aldus schepen van personeel Jan Vandoolaeghe. De gemeenteraad was live te volgen via de gemeentelijke website, een unieke gebeurtenis. De raad vindt immers momenteel virtueel plaats door de coronapandemie. Vorige zitting werd virtueel vergaderd zonder publiek, maar nu investeerde het bestuur in een livestream zodat de openbaarheid maximaal gegarandeerd wordt, aldus schepen van IT Koen Meersseman.

Alain Wyffels kan de aanpak van het bestuur wel smaken gezien zijn technische achtergrond als industrieel ingenieur elektronica. Naast een technische opleiding heeft Alain een sterke band met lokale besturen. Hij kent de werking door en door gezien zijn drieëntwintigjarige politieke carrière, waarvan zeventien jaar als burgemeester en zes jaar als OCMW-voorzitter, van buurgemeente Langemark-Poelkapelle. Binnen zijn mandaat realiseerde hij grote projecten waaronder de dorpskernhernieuwing, de oprichting van de buitenschoolse kinderopvang en de renovatie van het gemeentehuis. Daarnaast kende hij ook een goede samenwerking met Zonnebeke. Zo werd bijvoorbeeld samen het culturele project Klapz! opgezet en werd een gemeenschappelijke woondienst opgericht. Naast zijn politieke loopbaan was hij adjunct-directeur bij het volwassenenonderwijs cvo MIRAS. Als regiodirecteur Westhoek maakte hij deel uit van het beleidsteam.
Alain wil van het lokaal bestuur Zonnebeke een performante en klantgerichte organisatie maken, samen met gedreven medewerkers.

Hij gelooft in de kracht van zelfsturende teams en wil hier bijgevolg op inzetten. Deze teams moeten natuurlijk onderling op elkaar afgestemd zijn om gemeenschappelijke doelen te halen. Om tot zo’n samenwerking te komen, is vertrouwen natuurlijk een belangrijke factor. Het vertrouwen winnen van de raadsleden en de medewerkers ziet hij dan ook als een belangrijke eerste taak, aldus de nieuwe algemeen directeur. Een manier om dit te realiseren, kan bijvoorbeeld via een teambuilding zijn. Alain is hier wel voor te vinden, want zo leer je mensen op een andere manier kennen en appreciëren. In bomen klimmen of bungee springen is hem misschien wel net iets te extreem. De nieuwe algemeen directeur kijkt alvast enorm uit naar zijn start in Zonnebeke. Vanaf 1 juni is hij te vinden op het gemeentehuis.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.