Home > Al meteen veel belangstelling voor Belgische primeur: de Ice Bumper Cars op de Knokse ijspiste

Al meteen veel belangstelling voor Belgische primeur: de Ice Bumper Cars op de Knokse ijspiste

Geschreven op 6 december 2021 om 09:18 door Mario De Wilde

Sinds afgelopen vrijdag kan je in Knokke-Heist terecht voor een koude, maar dolle rit in Ice Bumper Cars. Jong of oud: iedereen heeft ooit wel eens in een botsauto gezeten. Maar zo’n wagentjes op een ijspiste? Het was tot voor kort ongezien in ons land. Alain Degraed (54), al 21 jaar uitbater van de ijspiste in Knokke-Heist, brengt daar verandering in. Hij haalt de Ice Bumper Cars voor het eerst naar België. “Ik zit al jarenlang in de branche, dan hoor je soms iets waaien over nieuwigheden op het ijs”, zegt Alain. Het was de coronacrisis die hem op het idee bracht. “Toen we vorige winter dicht bleven, zijn we gaan brainstormen. Het was de bedoeling om onszelf weer uit te vinden. In Amerika bestaan ze al langer. Via een Europese leverancier heb ik er acht gekocht. Het duurde zes maanden vooraleer ze geleverd werden, maar het loont nu al de moeite. Voor ons land en Knokke-Heist is dit een mooie primeur.”

Ice Bumper Car
Wanneer je plaatsneemt in zo’n botsauto op het ijs, moet je die bedienen met twee hendels. Zo ga je vooruit, neem je bochten of maak je pirouettes. Of ram je vrienden of familieleden. Rond het wagentje zit een gigantische luchtband die ervoor zorgt dat de impact op de bestuurder beperkt blijft. Het hele gebeuren zorgt voor hilarische taferelen. “Ik heb het zelf al uitgeprobeerd: het is crazy”, lacht Alain. “Sinds de wagentjes woensdag geleverd werden, houden heel wat voorbijgangers ook eventjes halt aan mijn piste. Zoiets hebben ze nog nooit gezien. Maar ook online zijn de Ice Bumper Cars een hit. Sinds Alain zijn nieuwe attractie aankondigde op Facebook, stroomden de reacties binnen. Ondertussen hebben al enkele honderden enthousiaste jongeren en ouderen kennisgemaakt met dit fenomeen en heb ik al heel wat reservaties voor vriendengroepen, teambuildings of bedrijven.

Vreest Alain geen stormloop? “We werkten de eerste dagen per rit. Dat kost 5 euro voor een kwartiertje. Daarna gaan we de drukte evalueren en ons systeem eventueel bijsturen.” Nu de Overlegcomités elkaar in sneltempo opvolgen, is Alain opgelucht dat zijn piste deze winter open mag. Tot zondag 9 januari kun je er coronaproof schaatsen of een ijzige, dolle rit maken. (met dank aan Junior Verbeeke – Het Nieuwsblad & Knokke Heist Magazine)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.