Al geproefd van een zeewierpraline? In Bredene kan het, met dank aan Donald, Dario en Anthony
Met heel veel (terechte) trots stellen Donald Deschagt van Restaurant Le Homard et La Moule, Meester-Marsepeinmaker Anthony Lams en Meester-Chocolatier Dario van Anthony’s Chocolatier (alle drie uit Bredene) hun zeewierpraline voor. Het gaat om een verrukkelijk en smakelijk meesterwerkje. Donald Deschagt: “Naast ons restaurant hebben wij ook nog ‘Studio Zeewier’, waarin wij o.a. co-creaties maken. Wij hebben in het verleden al kaasjes en charcuterie met zeewier ontwikkeld. Nu deze zoete lekkernij. De praline heeft een heel toegankelijke smaak waarin de smaak van het zeewier zeker niet domineert. Het gaat om een lichte toets van wakame waarbij je de zuivere, aromatische zeesmaak proeft. De combinatie van het zilte van het zeewier en de smaak van chocolade geeft iets heel bijzonder en tegelijk verrassend als resultaat. We hebben er alle drie een tijdje aan moeten werken om de juiste balans te vinden maar nu is-ie daar en we zijn er echt fier over. De zeewierpraline is in twee versies te verkrijgen, met name in fondant en melkchocolade. In het restaurant serveren we de groengeel gekleurde praline nu al bij de koffie en dat zorgt voor flink wat leuke reacties bij onze gasten. Bij Anthony’s Chocolatier kunnen liefhebbers de praline intussen ook al kopen. We zijn nu al aan het brainstormen om een opvolger voor de zeewierversie klaar te stomen. Ik dacht daarbij aan een praline met duindoorncrème”, aldus de bekende West-Vlaamse Seaweedchef.