Home > Al gehoord van de Qwiek-up en de Moofie Care? In deze Brugse Woonzorgcentra vind je ze

Al gehoord van de Qwiek-up en de Moofie Care? In deze Brugse Woonzorgcentra vind je ze

Geschreven op 24 mei 2024 om 08:45 door Mario De Wilde

De bewoners en cliënten van Ons Huis en WZC Ter Potterie in Brugge hebben er sinds kort twee innovatieve belevings- en bewegingstools bij: de Qwiek-up en de Moofie Care. De toestellen zijn een schenking van de familie Abts. Op die manier drukken ze hun waardering uit voor de voorziening waar hun zus Catharina ‘Katrientje’ Abts, jarenlang verbleef.

In groep bewegen, een virtuele reis maken of een virtueel concert beleven: voortaan kunnen de cliënten van Ons Huis en het aanpalende woonzorgcentrum Ter Potterie, het allemaal. De gloednieuwe innovatietools Qwiek-Up en Moofie Care maken beweging en animatie op maat mogelijk. De tools worden geschonken door de familie van Katrientje Abts.

Els Goderis, directeur welzijnsvereniging Ons Huis: “Catharina of ‘Katrientje’ werd geboren in 1966 en kwam in 1997 in Ons Huis St-Anna terecht. Ze was een levensgenieter, knuffelaar en het zonnetje in huis. Ze genoot vooral van muziek en dansen. Katrientje overleed op 15 juli 2019 in de Molens, een afdeling van WZC Ter Potterie. De familie stond erop een financiële schenking te doen, uit erkentelijkheid voor de goede zorg voor hun zus gedurende al die jaren. Daarmee hebben we nu in een Qwiek-up en een Moofie Care geïnvesteerd.”

De zorgtechnoloog van Mintus gaf gericht advies voor de aankoop, die gelinkt is aan Katrientjes liefde voor muziek, Els Goderis: “Een concert voluit beleven en toch de grote drukte ontwijken, is met de Qwiek-up perfect mogelijk. De tool biedt diverse belevingsgerichte programma’s aan, waaronder virtuele reizen en tal van muzikale ervaringen. Qwiek-up kan ook ingezet worden om cliënten te activeren en stimuleren tot beweging. Met de Moofie Care doen we hetzelfde, maar op een andere manier. De tool ondersteunt bewegingsoefeningen die je individueel of in groep uitvoert, volgens de fysieke en cognitieve mogelijkheden van de cliënt. Er zijn maar liefst 24 beweegprogramma’s geïntegreerd, die we op maat verder kunnen uitbreiden.”

Voortaan kunnen de cliënten van Ons Huis én bewoners van WZC Ter Potterie dus nog meer, gevarieerder en in virtual reality bewegen en genieten. Qwiek-up en Moofie Care staan garant voor een bijzonder divers hi-tech bewegings- en belevingspakket.

Pablo Annys, voorzitter welzijnsvereniging Ons Huis: “We zijn de familie Abts bijzonder dankbaar voor deze gulle schenking. Het betekent een meerwaarde voor onze cliënten en bewoners. We houden op deze manier ook de herinnering aan Katrientje levend en kunnen meer dan ooit de zorg en ondersteuning te bieden waar onze mensen recht op hebben en van genieten.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.