Home > Al 3.000 bezwaarschriften tegen Windturbines De Zesling in Beernem & Oostkamp

Al 3.000 bezwaarschriften tegen Windturbines De Zesling in Beernem & Oostkamp

Geschreven op 5 maart 2021 om 09:09 door Mario De Wilde

Er werden tijdens het openbaar onderzoek maar liefst een 3.000-tal individuele bezwaarschriften ingediend tegen het Zeslingproject dat 6 windmolens van 200m hoog wil neerplanten in Oostkamp & Beernem. Heel wat mensen volgen dus de redenering van het Burgerplatform H-eerlijk Beernem & Oostkamp die stelt dat deze windturbines (1) te dicht bij twee woonkernen zouden komen, (2) het project niet in lijn ligt met de visie van minister Demir rond de plaatsing van windmolens (bij voorkeur dichtbij industrie) en (3) dat dit niet kan gebeuren op ecologisch waardevol gebied (o.a. 2 windmolens in reservaat van Natuurpunt).

We hebben vanuit het Burgerplatform steeds geprobeerd om constructief onze bezorgdheden te uiten naar de diverse betrokkenen, en hopen dat de gemeentes en de minister deze grondig zullen bekijken en hiermee rekening zullen houden in hun beslissing. We willen ook nog eens meegeven dat dit best indrukwekkende cijfer aan bezwaren wel degelijk gaat om unieke bezwaren, verzameld onder de huidige coronamaatregelen. We hebben de cijfers ook niet proberen te vergroten door bezwaren bijv. stelselmatig dubbel in te dienen bij beide gemeentes.

De bevolking heeft een krachtig signaal gegeven dat ze oprecht bezorgd zijn. Vanuit het Burgerplatform willen we ons alvast engageren om constructief te blijven meedenken en werken aan een heerlijke buurt, op maat van iedereen die hier woont, wandelt, fietst, toeristisch de regio verkent, … en ter versterking van de unieke en waardevolle lokale natuur.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.