Home > Aftellen naar Valentijn: bekroning doorgaans met een etentje

Aftellen naar Valentijn: bekroning doorgaans met een etentje

Geschreven op 13 februari 2020 om 10:33 door Mario De Wilde

Maak morgen je geliefde niets wijs door te zeggen dat je niet weet dat het morgen Valentijn is. 14 februari is immers de naamdag van de Heilige Valentius (Sint Valentijn), uitgeroepen door Paus Gelasius I in 496, dus echt recent is het ook weer niet. Een kaartje, een gedicht, een boeket bloemen of een citytrip: het zijn de dingen waarmee je altijd scoort. Liefde gaat in onze contreien ook door de maag. Dus profiteren onze restaurants daar ook volop mee. In Brugge mag er op Valentijn dan wel niemand in het huwelijksbootje stappen (vreemd toch…), de horeca doet het die dag bijzonder goed. Bij een rondvraag in zo’n tiental restaurants blijkt dat alles nagenoeg volzet is. In Brasserie Souffleur, pal tegenover de Stadsschouwburg, zijn het drukke dagen voor gastheer Bruno De Schaepdrijver (38) en chef-kok Thomas Vanaudenaerde (32). Bruno: “Omdat Valentijn dit jaar op een vrijdag valt en we op zaterdag en zondag gesloten zijn, kunnen we maar één dag profiteren. Maar ik heb de indruk dat de mensen ook de hele week nadien nog met z’n tweetjes op restaurant gaan. Tijdens die dagen moet je bijna uitsluitend tafeltjes van twee reserveren. Dit jaar is dat ietsje anders omdat Herman Van Veen drie dagen hier recht tegenover optreedt en dus komen groepjes van vier of zes voor het concert hier eerst iets eten. In Brugge mogen dan veel toeristen komen, wij krijgen vooral veel Bruggelingen zelf en mensen uit de regio over de vloer. Wat me trouwens wel is opgevallen, is dat het niveau van het buitenlands toerisme de laatste jaren een stuk naar beneden is gegaan. Steeds meer zie je buitenlandse gasten een broodje of zelfs meeneemmaaltijd op een bankje of -godbetert- op de trappen van de schouwburg hier tegenover opeten. Dat komt de kwaliteit van ons Brugs toerisme natuurlijk niet ten goede. We hebben ongeveer 70 zitplaatsen en er kunnen morgenavond nog maar een paar couverts bij. Het wordt dus keihard werken, maar we garanderen iedereen een romantiasch intermezzo met veel kaarsjes, sfeermuziek en vooral lekker eten…”

www.brasseriesouffleur.be

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.