Home > Aftellen naar de achtste editie van Kookeet

Aftellen naar de achtste editie van Kookeet

Geschreven op 21 september 2018 om 20:42 door Mario De Wilde

Op zaterdag 29, zondag 30 september en maandag 1 oktober vindt de achtste editie van Kookeet plaats. Kookeet is de voorbije jaren uitgegroeid tot één van de grootste culinaire festivals van Vlaanderen. Vorig jaar kwamen zo’n 100.000 bezoekers naar Kookeet. Naast de 31 Brugse topchefs verwelkomen we dit jaar Roger van Damme als gastchef.

Acht jaar geleden werd Kookeet gestart om de Brugse gastronomie op de kaart te zetten. Om de culinaire rijkdom tot ver buiten Brugge bekend te maken en haar toprestaurants meer uitstraling te geven. Velen onder jullie herinneren zich nog de eerste twee edities op de Markt. Het concept was meteen duidelijk: alle Brugse chefs op gelijke voet in een tent, eenzelfde inrichting en stijl en gerechten tegen democratische prijzen. De plek was toen uitstekend maar na twee jaar en een opkomst van 80.000 bezoekers niet meer veilig! En zijn tot op vandaag een inspiratiebron voor heel wat steden en gemeenten. Al wordt op geen enkel ander foodfestival zo gewaakt over de kwaliteit van de gerechten als op Kookeet.

Burgemeester Renaat Landuyt en schepen van Lokale economie Hilde Decleer stellen Kookeet 2018 graag voor op donderdag 20 september om 10u in Hotel- en Toerismeschool Spermalie, Snaggaardstraat 15, 8000 Brugge. Ook de deelnemende Brugse Kookeetchefs en gastchef Roger van Damme zullen aanwezig zijn.

Programma
– Verwelkoming door dhr. Koen Declerck, directeur Spermalie
– Toespraak Burgemeester Renaat Landuyt
– Toespraak Schepen van lokale economie Hilde Decleer.
– Fotomoment met de Brugse Kookeetchefs en gastchef Roger van Damme
– Glas aangeboden door Champagne Résidence Pierre

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.