Home > Afscheidnemende Knokse ereschepen Anne Vervarcke-Pattyn ‘ontvoerd’ naar For Freedom Museum

Afscheidnemende Knokse ereschepen Anne Vervarcke-Pattyn ‘ontvoerd’ naar For Freedom Museum

Geschreven op 6 februari 2023 om 10:17 door Mario De Wilde

De Lokale Raad Economie Knokke-Heist zette ereschepen Anne Vervarcke-Pattyn zopas tijdens een unieke voering in de bloemetjes gezet en dat buiten haar weten om. Plaats van het gebeuren: For Freedom Museum. Hilde Van Belleghem (Slagerij Vandycke), Cultuurvoorzitter Dirk Overstraete (Continental Tours) en Danny Jones (For Freedom Museum) namen hierbij het voortouw om Anne op eervolle wijze te vieren en te bedanken voor haar meer dan 20 jaar lange en trouwe inzet als Voorzitter van de Raad en Schepen van Economie Knokke-Heist. Hierbij werden alle leden van de Raad, Past en Present uitgenodigd en gevraagd een kleine bijdrage te storten voor de aankoop van een geschenk.
De respons was overweldigend en vorige week werd Anne op schalkse wijze, zogezegd voor een opening van een nieuwe handelszaak, door haar dochter Isabelle, ontvoerd en gebracht tot aan het Fort Freedom Museum. Groot was de verrassing bij het onthaal die haar werd gegeven en het weerzien van talrijke leden van de Raad die haar steeds in al haar activiteiten als voorzitter en schepen ondersteund hadden.
In een kort overzicht van de laatste 20 jaren werden een 160 foto’s geprojecteerd waar Anne, steeds vergezeld van een zoneverantwoordelijke van de Raad tijdens een opening of vernieuwing van een handelszaak de uitbaters kwam feliciteren met steeds een bloemenruiker als geschenk en de nodige informatie omtrent de Lokale Raad economie.

In een korte toespraak werd er op gewezen dat de ereschepen steeds een luisterend oor had voor de bekommernissen van onze plaatselijke handelaars en intussen de Dienst Lokale Economie tot een waardevol en professioneel werktuig heeft weten om te bouwen, dat paraat staat om de toekomst van de handel en wandel te garanderen. Na het overlijden van burgemeester Leopold Lippens op 19 februari 2021, nam Anne gedurende 2 jaren het ambt van schepen Economie op zich, dat zij nu op 31 december, via een verkiezingsovereenkomst gesloten in 2018, doorgaf aan schepen Kris Demeyere. Een waardevol geschenk werd overhandigd en de wens uitgesproken dat zij nog vele jaren aan de zijde van haar dochter Isabelle en schoonzoon Hans in hun nieuwe vestiging van Vervarcke Interieur de klanten kan te woord staan. Ere-Schepen Anne werd uitgezwaaid met de gebruikelijke ‘Three Chears for Her Majesty, hip hip Hoerah’, beaamd door alle aanwezigen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.