Home > Acteur Peter Bulckaen werkte mee aan nieuw G-fit project van Westhoek Turncentrum

Acteur Peter Bulckaen werkte mee aan nieuw G-fit project van Westhoek Turncentrum

Geschreven op 30 november 2021 om 12:14 door Mario De Wilde

Gisteren werd het nieuw project van Westhoek Turncentrum voorgesteld: een unieke accommodatie voor kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met eender welke beperking. Tegelijkertijd starten we vandaag de lancering van het promotiefilmpje voor de crowdfunding met acteur Peter Bulckaen. Deze unieke accommodatie in België komt er omdat ook mensen met een beperking recht hebben op beweging. Er zijn voor deze mensen te weinig mogelijkheden tot op heden.

Net zoals u en wij naar een fitness gaan, hebben mensen met een beperking het recht om op gelijk welk tijdstip te gaan sporten. De zaal zal dan ook de ganse dag open zijn. Ook mensen vanuit rusthuizen of instellingen voor personen met een beperking zijn welkom in de zaal. Zij kunnen bvb op bepaalde momenten de zaal afhuren om te bewegen met onze trainers of indien gewenst met hun eigen begeleiders. Ook personen die een zware revalidatie tegemoet gaan kunnen bij ons terecht samen met hun kinesist of fysiotherapeut.

Hoe gaat de zaal er nu precies uitzien? Een foto van het ontwerp kunt u terugvinden in bijlage. Wat de indeling van de zaal betreft? We voorzien een interactieve wall waarmee we mensen met autisme en dementie kunnen prikkelen aan de hand van vormen, geluiden en kleuren. Alle toestellen zullen verstelbaar zijn zodat ook rolstoelgebruikers deze kunnen gebruiken. Mensen met een zware mentale handicap zullen gebruik kunnen maken van de snoezelruimte. Wie liever in groep komt bewegen kan een beurtenkaart kopen en zo deelnemen aan de lessenreeksen. Momenteel staan rolstoelaerobic, aerobic voor blinden en nog heel wat lessenreeksen klaar om uitgewerkt te worden. Heel wat mogelijkheden zullen voorzien worden.

Waarom nu juist de crowdfunding.

Opnieuw wordt het G-fit project een privéproject van Westhoek Turncentrum. Wij kunnen dus slechts op een minimum aan subsidies rekenen. We investeren zelf een bedrag, gaan een lening aan maar om niet jarenlang tegen een torenhoge afbetaling aan te kijken hopen we op wat steun van mensen uit gans België. Voor we overgingen tot de uitwerking van ons promofilmpje hebben we contact opgenomen met acteur Peter Buclkaen, bekend van Familie, Wittekerke, theater,… We zijn Peter dan ook enorm dankbaar dat hij hieraan wilde meewerken. Samen met Annelies van La Fleur Rouge, tevens de producer van het promofilmpje, zijn we een scenario gaan uitwerken. De leden van onze huidige G-groep zagen het volledig zitten om samen met Peter een filmpje op te nemen. Zij kennen hem vooral als Matthias uit Familie. Dit is een project voor gans België met andere woorden niet enkel de mensen uit onze regio maar onze deuren staan open voor iedereen. Daarnaast willen we onze accommodatie en de crowdfunding het land rond promoten zodat ons project ook navolging krijgt in alle provincies.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.