Home > Acht streetart-kunstwerken sieren ‘The Bridges’ in Zeebrugge

Acht streetart-kunstwerken sieren ‘The Bridges’ in Zeebrugge

Geschreven op 27 september 2022 om 09:29 door Mario De Wilde

Na het succes van de eerste editie van The Bridges bespeelde Wietse ook dit jaar Brugge opnieuw met een streetart-tour. Deze keer breidt het concept uit naar Zeebrugge, de haven en omstreken, daarom ook The (Sea) Bridges. “De speelse omgang met beelden en verhaallijnen resulteert in gevarieerde stijlen van jonge artiesten. We zijn aan de slag gegaan met dezelfde thematiek als bij de eerste editie: cultuur en klimaat. Opnieuw combineren we de rijke cultuur van Brugge met het blijvend relevante thema ‘klimaat’. De locatie van deze editie laat ons toe ook met het element ‘zee’ te spelen. Een element dat perfect aansluit bij de andere thema’s. Denk maar aan de stijging van de zeespiegel, opvangen van vluchtelingen, beschermen van natuurgebieden,enz… Ik ben alvast trots op deze nieuwe pareltjes waarbij Street Art het bewijs is van verbinding tussen onze deelgemeenten”, zegt Wietse.

Het stadsbestuur van Brugge mocht voor deze editie een aantal Brugse artiesten en andere nationale kunstenaars verwelkomen:

– Wietse, Lisseweegse Steenweg 64

– Simo, Zeebruggelaan 14

– Nigel Leirens, Vismijn 7

– Bué The Warrior, Ploegstraat 37

– Frieke Verlé, Watergang 31

– Viktoir Viktoir, Ploegstraat 26

– Tuzq One, Noordzeestraat 4

– Sammy Slabbinck, Zwankendammestraat 10

Schepen van Cultuur Nico Blontrock: “Als schepen van Cultuur vind ik het ontzettend belangrijk dat cultuur aanwezig is over het hele grondgebied van onze stad. Tijdens ‘Bridges’ gingen kunstenaars samen met Wietse op zoek naar geschikte locaties op de grens tussen de historische binnenstad en de deelgemeenten. Nu kiezen zij resoluut voor Zeebrugge en directe omgeving. We willen als stadsbestuur verder inzetten op een gevarieerd cultureel aanbod dicht bij de Bruggeling. Zoals we dit al eerder deden met onze bibliotheekfilialen of Uitwijken, doen we dit nu ook met street art. ”

De zoektocht naar gevels via sociale media, toonde alvast het enthousiasme voor het project. Uit meer dan veertig inzendingen werden uiteindelijk zeven gevels gekozen tussen Dudzele en Zeebrugge. Alle info is terug te vinden op https://thebridges.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.