Home > Acht nieuwe West-Vlaamse streekproducten maar binnenkort ook vegetarische producten bij onze slagers

Acht nieuwe West-Vlaamse streekproducten maar binnenkort ook vegetarische producten bij onze slagers

Geschreven op 21 oktober 2021 om 11:48 door Mario De Wilde

Vanaf november liggen er acht vernieuwende 100% West-Vlaams streekproducten in de slagerstoonbank. Leerlings-slagers van West-Vlaamse slagerijscholen stelden deze producten en de bereidingswijze voor aan de slagers uit de provincie. Dat deden ze eergisteren in Roeselare tijdens de vierde editie van de Avond van de West-Vlaamse slager. Uniek waren de twee volwaardig vegetarische producten in het assortiment. Hiermee anticipeert de sector op de gewijzigde vraag van de flexitarische klant. Tijdens de Avond van de West-Vlaamse Slager stelden de leerling-slagers van de drie West-Vlaamse slagerijscholen na maandenlang sleutelen hun acht innovatieve streekproducten en bijhorende recepten aan de slagers voor. Opvallend waren de twee vegetarische producten: een groenteschelletje van broccoli, bloemkool en wortel én een kaas- en groentekroket met zeewier. Vanaf november zijn deze nieuwe slagerijproducten bij de deelnemende ambachtelijke slagerijen verkrijgbaar voor de klanten.

Aanvulling op vleesassortiment

De drie scholen ontwikkelden daarnaast elk twee klassieke slagerijproducten om vingers en duimen bij af te likken. De voorgestelde vegetarische creaties zijn een uitbreiding van het ambachtelijk huisbereid assortiment in de slagerij, zonder de vleesproducten volledig te willen vervangen. Want vleesproducten bevatten onmisbare voedingsstoffen zoals ijzer en vitamine B12. “Samen met de West-Vlaamse slagersbond zetten we het vakmanschap en de passie van onze ambachtelijke slagers in de kijker”, vertelt Jean de Bethune, voorzitter POM West-Vlaanderen. “Daarnaast daagt het de slagers uit om te blijven vernieuwen en innovatieve oplossingen te zoeken om de harten van de meer en meer veeleisende klanten te blijven veroveren.”

Label 100% West-Vlaams

Lokale producten liggen aan de basis van alle recepten, gemaakt met veel liefde en vakmanschap door 100% West-Vlaams hoeve- en streekproducenten. Producten die het label 100% West-Vlaams dragen, zijn 100% zeker een echt en eerlijk West-Vlaams hoeve- of streekproduct. “Deze unieke samenwerking met de West-Vlaamse slagersbond is het bewijs dat we geloven in de authentieke en smaakvolle ambachtelijke producten van eigen bodem”, aldus Jean de Bethune.

Gouden combinatie

De Avond van de West-Vlaamse Slager is een tweejaarlijks initiatief en is het resultaat van een intense samenwerking tussen de Provincie West-Vlaanderen, de West-Vlaamse Slagersbond, 100% West-Vlaams en de drie slagerijscholen Syntra West, GO! Atheneum Diksmuide en Ter Groene Poorte. Een gouden combinatie van kwaliteitsvolle ingrediënten en vakmanschap die enkel overheerlijke eindproducten oplevert. (met dank aan Mandelnieuws)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.